Titel

Atlas en couleurs des orchidées cultivées

Schrijver
Taal

Frans

Uitgever

E. Orlhac, Paris

Prijs

195,00(Excl. verzendkosten)

Verzendkosten

Bijzonderheden

[1911], 91 pp + 30 platen, gebonden

Meer info
Demi-cuir noir à coins, avec titre doré au centre du premier plat (reliure de l'éditeur). Avec environ 1000 figures en couleurs, accompagné d'un texte avec dessins en noir, contenant l'organisation des orchidées, leur histoire, les caractères des principaux genres cultivés, avec des renseignements complets sur leur culture et leur germination.
Julien Costantin was professor aan het Muséum d’Histoire Naturelle en aan de École Nationale d’Horticulture.
Dit boek werd (vermoedelijk) in afleveringen uitgegeven tussen 1911 en 1913. Er zijn drie boekdelen, grote hoofdstukken als het ware: Livre I, II en III.
Het korte ‘Livre I’ behandelt in vier onderhoofdstukken de geschiedenis (histoire), de indeling (organisation), de eigenschappen (propriétés) en toepassingen (applications) van orchideeën.
‘Livre II’ gaat over de geografische verspreiding (distribution géographique) en de klimatologische biologie (biologie climatologique). Per continent wordt de verspreiding van diverse orchideeën besproken. Er is meer speciaal aandacht voor de verspreiding van de geslachten Cattleya en Laelia, Odontoglossum, Oncidium, andere Amerikaanse geslachten, Dendrobium, enzovoort...
In ‘Livre III’ wordt de cultuur van orchideeën zeer uitgebreid besproken. De auteur geeft een historisch overzicht van de eerste pogingen om orchideeën te kweken. Hij beschrijft hoe orchideeën in mandjes, op plankjes en in potten kunnen gekweekt worden. Hij bespreekt ook de soorten die op kalkrijke gronden groeien, het samenstellen van potgronden, de drie belangrijkste serreklimaten, de vochtigheid, verluchting en ventilatie, de atmosfeer van de kweekruimte, verpotten, bloeitijden, omgaan met geïmporteerde planten, ziekten en plagen, enzovoort… Hij schenkt ook ruimschoots aandacht aan de hybriden en de geschiedenis van het kruisen.
Er volgt een alfabetische index van alle in kleur afgebeelde orchideeënsoorten. De kleurenillustraties sluiten het werk af. Van alle in voormelde index genoteerde soorten wordt de bloem afgebeeld.
Prima staat.
Afbeeldingen
Costantin, Julien - Atlas en couleurs des orchidées cultivées
Costantin, Julien - Atlas en couleurs des orchidées cultivées
Costantin, Julien - Atlas en couleurs des orchidées cultivées
Costantin, Julien - Atlas en couleurs des orchidées cultivées
't boekenmagazijn Kuringen

't Boekenmagazijn is een verzendantiquariaat gelegen in Hasselt. Wij verzenden via bpost of DPD. Na afspraak kunnen de boeken ook afgehaald worden.
Wij streven ernaar om boeken in zeer goede staat tot nieuwstaat aan te bieden aan een scherpe prijs.
Naast een algemeen assortiment zijn onze specialiteiten kunst, krijgsgeschiedenis en oude prenten.

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel 't boekenmagazijn.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met 't boekenmagazijn
  • Na uw bestelling ontvangen u en 't boekenmagazijn een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van 't boekenmagazijn vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • 't boekenmagazijn kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,6 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren