Titel

De bekentenissen van Nat Turner (Literair Paspoort 35)

Schrijver
Taal

Nederlands

Uitgever

Meulenhoff - Amsterdam

Prijs

4,00

Bijzonderheden

1969, 1e druk, 395 pp paperback (in goede staat!, lichte schade rug rechtsonder) Staat van het boek: 7.5

Meer info
William Styron - De bekentenissen van Nat Turner
(Literair Paspoort 35)
(Meulenhoff - Amsterdam)
uitgave uit 1969
395 pp paperback
(in goede staat!, lichte schade rug rechtsonder)
Staat van het boek: 7.5

De bekentenissen van Nat Turner verscheen in 1967 en leverde William Styron schitterende kritieken en een jaar later de Pulitzerprijs voor fictie. Maar het bracht ook een storm aan kritiek teweeg van zwarte intellectuelen die het boek ahistorisch, clichématig en zelfs racistisch noemden. Openbare lezingen mondden uit in ruzie, een geplande verfilming werd afgezegd. De roman vertelt het waargebeurde verhaal van de enige effectieve opstand in de geschiedenis van de Amerikaanse slavernij. In de zomer van 1831, in een afgelegen streek in Virginia, voelde zich een opmerkelijke zwarte dominee, Nat Turner genaamd, geroepen door de Heer om iedere blanke in het gebied te doden. Styron baseerde zijn verhaal op de bestaande bekentenis van Turner, opgebiecht aan diens advocaat vlak voor zijn terechtstelling. De bekentenissen van Nat Turner wordt verteld door Nat zelf terwijl hij de koude herfstdagen in de gevangenis slijt, in afwachting van zijn executie. Het meeslepende verslag bestrijkt Nats hele leven en bereikt zijn gruwelijke hoogtepunt op die bloedige dag in augustus.
Recensie(s)In 1831 komen de slaven uit een afgelegen streek in de Amerikaanse staat Virginia in opstand tegen hun blanke eigenaars die hen vaak veel slechter behandelen dan hun huisdieren. De opstand wordt geleid door de lekeprediker Nat Turner die van God de opdracht heeft gekregen alle blanken in het gebied te vermoorden. De daders worden gepakt en ter dood veroordeeld. In zijn cel schrijft Turner zijn bekentenissen. William Styron (1925-2006) kreeg voor "The confessions of Nat Turner' de Pulitzer Prize. Zijn stijl wordt wel vergeleken met die van Faulkner en Joyce, onder andere omdat hij de stream-of-consciousness techniek toepast. Dit is een goede roman die niet alleen met veel inzicht de beweegredenen van de hoofdpersoon beschrijft, maar ook een heel levendig beeld geeft van het onmenselijke bestaan van de meeste slaven.

Prijs €4,-
Afbeeldingen
Styron, William - De bekentenissen van Nat Turner (Literair Paspoort 35)
Styron, William - De bekentenissen van Nat Turner (Literair Paspoort 35)
Styron, William - De bekentenissen van Nat Turner (Literair Paspoort 35)
Stanley&Livingstone Utrecht

Van Harte Welkom bij Stanley&Livingstone!
GRATIS verzending bij besteding van €20,- of meer (naar Belgie €25,-), nog eens 10% KORTING bij besteding van €40,- of meer.
U kunt kiezen uit een gevarieerd en alsmaar groeiend aanbod aan literatuur en romans, Engelstalige, Franstalige, Duitstalige en ook Spaanstalige boeken, maar ook Esoterie, Psychologie en Filosofie.
Alleszins de moeite waard om eens rond te kijken!

ZIEN WAT U KOOPT!
Alle boeken zijn ruimschoots voorzien van foto's zodat u een goed beeld krijgt van het boek. De staat van het boek is vaak omschreven en voorzien van een cijfer op de schaal van 1 tot 10. 10 = Nieuwstaat.

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Stanley&Livingstone.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Stanley&Livingstone
  • Na uw bestelling ontvangen u en Stanley&Livingstone een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Stanley&Livingstone vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Stanley&Livingstone kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren