Titel

Autisme spectrumstoornissen bij normaal begaafde volwassenen

Schrijver
Taal

Nederlands

ISBN

9789023244127

Uitgever

Gorcum b.v., Koninklijke Van

Prijs

12,95(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

2de druk 2008, 148pp, paperback 3.80 verzk in NL

Meer info
Autisme Spectrum Stoornissen (ASS) is een groep van ziektebeelden die zich kenmerkt door stoornissen in sociaal contact en communicatie en een beperkt interesse- en gedragsrepertoire. Symptomen komen het eerst tot uiting in de vroege jeugd en beïnvloeden de ontwikkeling van de aangedane personen tot in de volwassenheid. De meest bekende en uitgesproken aandoening in dit spectrum is Autisme (autistische stoornis) - vooral voorkomend in combinatie met mentale retardatie - maar ook het syndroom van Asperger en PDD-NOS behoren tot deze groep.
Het laatste decennium is er een toenemende belangstelling voor de lichtere uitingsvormen van de Autisme Spectrum Stoornissen, die eveneens kunnen leiden tot forse beperkingen in het functioneren. De diagnostiek ervan is vaak niet eenvoudig, ook al door de ernst van de co--morbiditeit met andere aandoeningen als ADHD, angststoornissen en psychotische stoornissen. Mede hierdoor kunnen de lichtere vormen soms pas op volwassen leeftijd worden vastgesteld.

In deze uitgave wordt door een groep Nederlandse specialisten op dit gebied een overzicht gepresenteerd van hetgeen tot nu toe bekend is geworden over deze ASS, met aandacht voor aspecten als de klinische presentatie, neuropsychologische verklaringsmodellen en behandeling. Verder wordt uitgebreid ingegaan op de voorkomende co-morbiditeit, dit alles verhelderd door middel van casuïstiek.
Lillith Kockengen

de verpakking wint geen schoonheidsprijzen, probeer zoveel mogelijk te recycelen en toch veilig te versturenboekenlijst is helaas niet update, veel mensen bestellen en zien er vervolgens vanaf :(

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Lillith.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Lillith
  • Na uw bestelling ontvangen u en Lillith een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Lillith vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Lillith kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren