Titel

Filosoof Miljardair

Schrijver
Taal

Nederlands

Uitgever

Bert Bakker

Prijs

42,50(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

Paperback Als nieuw

Meer info
Samenvatting




Paul Fentener van Vlissingen (1941-2006) leidde ruim twintig jaar SHV Holdings, het grootste familiebedrijf van Nederland. Onder zijn leiding als bestuursvoorzitter, president-commissaris en grootaandeelhouder groeide shv uit tot een machtig miljardenconglomeraat met activiteiten over de hele wereld en in vrijwel alle sectoren van het bedrijfsleven.
Bij het grote publiek genoot Fentener van Vlissingen vooral bekendheid als filosoferende, dichtende en relativerende miljardair, die het liefst in een simpele blokhut zonder sanitair op zijn Schotse landgoed Letterewe verbleef. Zijn profiel werd de laatste jaren van zijn leven steeds meer bepaald door de African Parks Foundation, die hij oprichtte en financierde om de wildparken van Afrika te redden en te beschermen.
Wie was deze markante captain of industry werkelijk, en wat is het geheim van zijn succes? In deze biografie gaat historicus en journalist Mathijs Smit op zoek naar de man achter het imago. Filosoof-miljardair beschrijft onder meer Fentener van Vlissingens achtergrond, zijn jonge jaren, de keuze voor het familiebedrijf in de jaren zestig, de problemen en successen bij SHV, zijn genezing van kanker begin jaren tachtig, zijn vriendschap met de Oranjes en zijn paradoxale liefde voor de natuur en de jacht. Ook reflecteert de biografie op de erfenis die Fentener van Vlissingen heeft achtergelaten.


Toon minder


Recensie(s)




Paul Fentener van Vlissingen was een telg van de schatrijke en machtige Utrechtse ondernemersfamilie, aandeelhouders en bestuurders van de SHV (Steenkolenhandelsvereniging), die vooral bekend is geworden door de Makro Zelfbedieningsgroothandel. Paul was van 1984 tot 1998 president-directeur: een dynamisch en bekwaam zakenman, die keihard kon optreden en een luxueuze levensstijl voerde. Maar ook iemand die zichzelf graag afficheerde als eenvoudig levende filosoof, kunstliefhebber en natuurbeschermer. In het beheer van Afrikaanse natuurparken (African Parks Foundation) kon hij beide rollen combineren. De historicus en journalist Mathijs Smit schreef over deze complexe persoonlijkheid een boeiende, prettig leesbare biografie. Familie noch SHV waren bereid aan de totstandkoming van dit levensverhaal mede te werken. Bij een relatief besloten familiebedrijf zoals SHV voorzien biografieen van haar topmanagers zoals Paul (1941-2008) en zijn grootvader Frits (1882-1962, van de hand van Arie van der Zwan) in een leemte. Een katern zwart-witfoto's, register.

Drs. H. Alblas
Ab antiquarimaat Amersfoort

 

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Ab antiquarimaat.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Ab antiquarimaat
  • Na uw bestelling ontvangen u en Ab antiquarimaat een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Ab antiquarimaat vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Ab antiquarimaat kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,6 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren