Titel

Zen en geluk; gelukshormonen, lijden en erotiek

Schrijver
Uitgever

De Driehoek, 2003

Prijs

6,50(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

Zeer nette paperback, ,175 pag., ISBN 9789060306437

Meer info
Geluk is niet iets willekeurigs maar een reactie die bewust kan worden gestimuleerd, dat is het motto van Zen en geluk. Endorfinen, de gelukshormonen in ons lichaam, maken we zelf aan en wij kunnen op deze aanmaak invloed uitoefenen. Zen en Geluk legt uit wat gelukshormonen zijn, welke functie ze hebben in gezondheid, geluk en creativiteit en hoe we optimaal onze mogelijkheden kunnen inzetten om deze hormoonproductie te beinvloeden.

Zen en Geluk:
- De Pavlov-reactie: Jezelf ziek of gelukkig programmeren
- Drie meditatie-niveaus
- Actieve en passieve gelukshormonenproductie
- Scherper zien door adrenaline
- Concentratie, energieproblemen en onverwerkte emoties
- Bubbels in ons brein: Kennis, emotie, gedrag en lichaam
- Geluk zichtbaar tussen de oren: De filosofie van het geluk
- Doel en geluk: Doelbewust is succesvol
- Zelfvertrouwen: Bewustzijn geeft tijd en energie
- Wat is Geluk? - De kunst van het leven; Pillen of sporten
Recensie(s)

Dit boek bespreekt de kunst van het doelbewust bevorderen van persoonlijk geluk, onder andere door vergelijking met de zenweg. 'Geluk' definieren de auteurs in vergelijking met genot als 'genot is tijdelijk geluk en gelukkig zijn is het door training kunnen vertrouwen op de vaardigheid onder alle omstandigheden te kunnen genieten'. De uitwerking bestaat uit een mix van resultaten uit onder andere fysiologisch, psychologisch (en in mindere mate), filosofisch en eigen onderzoek. De uitkomst laat een sterke overeenkomst met voorchristelijke conclusies over het thema van Boeddha en Aristoteles zien: hoe meer juist gedacht wordt, hoe meer inzicht er ontstaat en hoe groter het geluk. De thema's zijn: gelukshormonen, actieve en passieve productie ervan, (zelf)programmering, meditatie, concentratie, de negatieve invloed van onverwerkte emoties op geest en lichaam, het positieve effect van het geloof in een goede, doelgerichtheid en zelfvertrouwen. Praktijkwijzers voor meer geluk zijn onder andere een Time Management System en het pleidooi voor een evenwichtig balans tussen genot en afzien. Bevat enkele afbeeldingen en een literatuuropgave.
Afbeeldingen
Ritskes, Rients en Ritskes-Hoitinga, Merel - Zen  en geluk; gelukshormonen, lijden en erotiek
Ankerboek Uithuizermeeden

DE REKENING WIL NOG WEL EENS IN DE SPAM BELANDEN DUS ALS u BINNEN 3 DAGEN NIETS HOORT KIJK DAAR DAN EVEN
Ankerboek is een Algemeen antiquariaat.

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Ankerboek.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Ankerboek
  • Na uw bestelling ontvangen u en Ankerboek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Ankerboek vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Ankerboek kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren