Titel

Depression and Anxiety in Family Caregivers of Persons with Dementia

Schrijver
Taal

Engels

ISBN

9789461911711

Uitgever

VUMC Amsterdam

Prijs

39,95(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

Uitgave 2012, als nieuw, (1e druk, ned.) Paperback 180 p.

Meer info
Mantelzorgers lopen extreem veel risico om een angst- of depressiestoornis te ontwikkelen. Voor mantelzorgers van dementerenden is dit risico nog eens verhoogd. Ondanks het brede aanbod van diensten om mantelzorgers te ontlasten, blijft het geven van mantelzorg erg zwaar. De onderzoeksgroep van de New York University Alzheimer Disease Research Centre ontwikkelde een interventie voor mantelzorgers van dementerenden en vond gunstige effecten op angst en depressie alsmede een fors uitstel van verpleeghuisopnames van patiënten. De interventie bestond uit verschillende componenten waarvan met name de 'familiegesprekken' bijzonder effectief leken. In een gerandomiseerde interventie studie (RCT) onderzoekt het VU Medisch Centrum de preventieve effecten van zgn. familiegesprekken op angst en depressie bij gestresste mantelzorgers van dementerenden. Daarnaast wordt een kosteneffectiviteitstudie uitgevoerd. Mantelzorgers in de interventiegroep ontvangen gedurende circa een jaar een viertal gesprekken waaraan familieleden en eventueel naaste vrienden deelnemen. Deze gesprekken worden geleid door een getrainde hulpverlener (bijvoorbeeld een sociaal psychiatrisch verpleegkundige of een psycholoog) en hebben als doel het geven van psycho-educatie, het mobiliseren van het bestaande sociale netwerk van patiënt en centrale mantelzorger om emotionele en instrumentele steun te creëren en het leren omgaan met eventuele gedragsproblemen van de patiënt. Mantelzorgers in de controlegroep ontvangen de gebruikelijke zorg. Beide groepen worden gedurende twee jaar gevolgd door middel van vragenlijsten en interviews.
Rigoletto Waalwijk

Bij aankoop van boeken voor een bedrag van in totaal 100 of meer dan 100 euro worden voor de verzending binnen Nederland geen verzendkosten van de aangekochte boeken in rekening gebracht.

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Rigoletto.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Rigoletto
  • Na uw bestelling ontvangen u en Rigoletto een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Rigoletto vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Rigoletto kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren