Titel

Brugge & Kant

Schrijver
Taal

Nederlands

ISBN

97899069660196

Uitgever

Van de Wiele

Prijs

60,00(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

gebonden, 341 pagina's, 23 x 30 cm

Meer info
Dit boek wil een zo volledig mogelijk beeld geven van de geschiedenis en de evolutie van de kant te Brugge. Aan de orde komen het ontstaan en de techniek van de kant, de soorten kant voor en na de 18e eeuw, de verschillende stijlperiodes en de imitatiekant. Daarnaast wordt veel aandacht besteed aan de sociaal-economische aspecten, zoals het leven van de kantwerksters, het kantonderwijs en de geheimzinnige kanthandel. Het boek besluit met een aantal hoofdstukken over Brugge als hedendaags kantcentrum. Voor dit boek is geput uit onuitgegeven archiefmateriaal, privé collecties en verzamelingen in kloosters. Zeer rijk geïllustreerd -voornamelijk in zwart-wit- met nooit tentoongesteld kant uit de Brugse musea, met gravures, schilderijen en foto's. Zeer verzorgde uitgave op glanzend papier.
Als nieuw!
Afbeeldingen
Bruggeman, Martine - Brugge & Kant
Lindehoeve Garyp

 

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Lindehoeve.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Lindehoeve
  • Na uw bestelling ontvangen u en Lindehoeve een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Lindehoeve vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Lindehoeve kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren