Titel

Het seniorenbrein / de ontwikkeling van onze hersenen na ons vijftigste

Schrijver
Taal

Nederlands

ISBN

9789045019826

Uitgever

Atlas Contact

Prijs

6,00(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

2012, 224pp, Paperback, mooi exemplaar

Meer info
Vanaf het vijftigste en zeker na het 65ste levenjaar veronderstellen wij alleen maar achteruitgang van onze hersenfunctie. Deels klopt dat. Er verdwijnen cellen evenals verbindingen in de hersenen. Het geheugen neemt af, de concentratie wordt minder en het denkvermogen gaat trager. Toch is niet alles kommer en kwel. De neuropsycholoog Aleman geeft aan hoe wij stressbestendiger en minder emotioneel worden. Aan de hand van onderzoeken en voorbeelden geeft hij hoop en tips om zo lang mogelijk goed te blijven functioneren. Het gaat over anatomische veranderingen in het verouderende brein, over mild cognitieverlies; hormonale veranderingen in de hersenen en wat wij er aan kunnen doen met voeding; beweging; geestelijke activering en dergelijke. Hoewel 'Hersenspinsels' (2011)* van hem nog beter was, is ook dit boek zeer informatief en gemakkelijk leesbaar. Met enkele afbeeldingen in zwart-wit, eindnoten, een literatuuropgave en register. Een goed leesbaar boek over het verouderende brein dat past naast Swaabs 'Wij zijn ons brein' (2008)**.

M.A.M. Bomhof, neuroloog-psychiater
Afbeeldingen
Aleman, André - Het seniorenbrein / de ontwikkeling van onze hersenen na ons vijftigste
Boekhandel Bloks Zwolle

Verzendkosten incl. T&T en 9% BTW:

***LET OP!! : Pakketten via DHL worden naar het dichtstbijzijnde servicepunt gebracht***

Nederland brievenbus: €4,99
Nederland pakket: €6,99
België €10,00
Europa 1 €17,50
Europa 2 €22,50
Rest of the world €40,00

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Boekhandel Bloks.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Boekhandel Bloks
  • Na uw bestelling ontvangen u en Boekhandel Bloks een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Boekhandel Bloks vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Boekhandel Bloks kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren