Titel

Steen voor steen

Schrijver
ISBN

9789055018673

Uitgever

Bzztoh

Prijs

4,50(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

2005, 190pp, Paperback / softback, als nieuw

Meer info
Jeanne van der Salm runt samen met haar man Bart een bollenbedrijf in Lisse. Ze hebben vier zonen, waarvan er twee nog thuis wonen. Op een mooie winterse zaterdag in 1992 fietst Jeanne naar het dorp, om de tentoonstellng van een pottenbakkende buurvrouw iste bezoeken. Ze is bijna weer thuis als ze ineens een rode flits ziet. Daarna is er niets meer.

De auteur werd op haar fiets aangereden en hield aan het ongeval een beschadiging van het ruggenmerg in het nekgebied (dwarslaesie) over. Zij had voor haar huwelijk acht jaar in de verpleging gewerkt zodat zij bekend was met de medische terminologie. Na haar revalidatie leert zij met een vinger typen. Gedurende twee uur per dag produceerde zij op deze wijze het manuscript, dat een herinnering weergeeft aan de moeilijke jaren van operaties en revalidatie. Het verhaal is zeer openhartig. Zowel het handelen en verbale mogelijkheden als onmogelijkheden van medici en andere hulpverleners worden besproken, maar de auteur spaart zichzelf ook niet. Ook een aantal familieleden stelt zich niet altijd even tactisch op. De auteur geeft echter ook duidelijk aan heel veel steun te hebben gekregen van vele personen, waarbij in de eerste plaats haar man en haar vier zonen genoemd moeten worden. De lezer krijgt een goed inzicht in de problematiek van een patient met een hoge dwarslaesie.

Dr. B. Baljet
Afbeeldingen
Salm, J. van der - Steen voor steen
Queeste Assen

 

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Queeste.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Queeste
  • Na uw bestelling ontvangen u en Queeste een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Queeste vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Queeste kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,6 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren