Titel

Johannes XXIII : eenvoudig en nederig, een zalig man

Schrijver
ISBN

9789080524125

Uitgever

de Fontein

Prijs

7,50(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

2000, 239pp, Gebonden, ingenaaid, met stofomslag, als nieuw, naam van eigenaar voorin

Meer info
Het boek is een bonte verzameling van bijdragen. Het eerste deel bevat herinneringen van bekende en minder bekende prominenten aan paus Johannes (Poupard en Heim, maar ook Suenens, Muskens, Ernst en Van Rompuy). Maar er is ook een getuigenis van een wonderbaarlijke genezing en een wetenschappelijk artikel over de rol van de Belgische bisschoppen op het Concilie. Het tweede deel bevat een chronologische biografie en een kleine fotobijlage van Johannes, twee decreten met betrekking tot de zaligverklaring, gebeden, toespraken en een bibliografie van de paus en een pausregister. De auteur is directeur van het Centrum Jozef Cardijn en betrokken bij verschillende kerkelijke organisaties. Hij schreef al onder andere over jongeren en geloof. Dit boek voegt weinig toe aan de reeds bestaande literatuur over paus Johannes (onder andere de biografie van Hebblethwaite) en het Concilie. Ook zijn er veel en zeer persoonlijke herinneringen aan de paus, die niet allemaal even boeiend zijn. Niet alle auteurs zijn bekend bij het grote publiek in Nederland, behalve bij een beperkte kring van zeer geïnteresseerden.
(Biblion recensie, Drs. E. Sengers)
Afbeeldingen
Riebs, G. - Johannes XXIII : eenvoudig en nederig, een zalig man
Queeste Assen

 

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Queeste.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Queeste
  • Na uw bestelling ontvangen u en Queeste een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Queeste vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Queeste kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,6 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren