Titel

Tekenen van een nieuwe tijd? / druk 1

Schrijver
ISBN

9789055014262

Uitgever

Bzztoh

Prijs

6,50(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

2003, Paperback / softback, als nieuw

Meer info
Eind 1995: opschudding in de internationale Hindoegemeenschap. Overal ter wereld zien verbijsterde gelovigen voor hun ogen de melk in het niets verdwijnen die zij offeren aan beelden van goden. De opwinding is zo groot dat in heel India het openbare leven ontwricht raakt.

In november van datzelfde jaar rijdt Joe Bullard langs het kerkje in Knoxville , een Amerikaans plaatsje waar hij al vijftig jaar dominee is. Plotseling verschijnt er een stralende wit licht, dat het hele gebouw lijkt te omringen. Een paar dagen later duiken er kolossale kruizen van licht op bij het kerkje . Tienduizenden mensen hebben het verschijnsel inmiddels waargenomen.

Inbeeldingen? Of is er echt iets aan de hand? Hoe komt het dat een ware golf van berichten over wonderlijke gebeurtenis.

Rozenblaadjes met afbeeldingen van heiligen? Verschijnselen van engelen? Wonderbronnen? Meloenzaad met de naam allah? Genezingen door een man in het wit? Zesduizend Kenianen die Jezus Christus zagen?

Is iedereen in de war? Maar die foto´s dan? Zijn het misschien tekenen? Staan we op het breukvlak van een betere beschaving, een nieuw kosmisch tijdperk?

Trouwens, hoe zit met het einde van de Koude Oorlog? De verdwijning van de apartheid? Het vredesproces in het Midden Oosten? De democratisering van Zuid Amerika? En wat heeft dit eigenlijk allemaal met elkaar te maken?

De auteur is volgeling van de door de theosofie geïnspireerde Benjamin Creme; deze verkondigt sinds het eind van de jaren zeventig dat er een nieuwe Messias zal komen, Maitreya de Christus, en dat er dan een harmonieus tijdperk zal beginnen. Allerlei bijzondere gebeurtenissen wijzen erop dat deze ontwikkeling al aan de gang is: Maitreya en/of Jezus zijn volop actief. We zien het ondermeer in de vele Maria-verschijningen, huilende Maria-beelden, ontmoetingen met engelen of mensen in het wit, melk drinkende Ganesha-beelden, bijzondere genezingen, lichtende kruizen. Dit soort verschijnselen komt steeds vaker voor. De auteur geeft een uitvoerig overzicht van deze zaken, interpreteert ze voortdurend in de lijn van Creme als werkingen van Maitreya, en wil zo aantonen dat het nu echt gaat gebeuren. Of er tegenwoordig zoveel opvallends meer gebeurt dan vroeger, en of dat alles geïnterpreteerd moet worden als werkingen van de komende Maitreya is ten zeerste de vraag. Misschien is het boek het beste te karakteriseren als een getuigenis van of propaganda voor Creme en zijn neo-theosofische opvattingen. Zie ook "Wie is Maitreya de Christus en wat komt hij doen in 1982?" (a.i. 82-09-034-3).
(Biblion recensie, Dr. R. Kranenborg.)
Afbeeldingen
 - Tekenen van een nieuwe tijd? / druk 1
Queeste Assen

 

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Queeste.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Queeste
  • Na uw bestelling ontvangen u en Queeste een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Queeste vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Queeste kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,6 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren