Titel

Dagvlinders in Limburg - Verspreiding en ecologie 1990-1999

Schrijver
Taal

Nederlands

ISBN

9789074508100

Uitgever

Natuurhistorisch Genootschap in Limburg

Prijs

27,50(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

1e druk van 2001. 381 pagina's. Hardcover. Conditie: Goed Er staat een tekst en er zit een sticker in het boek.

Meer info
In de periode 1990-1999 is door leden van het Natuurhistorisch Genootschap in Limburg en De Vlinderstichting een grootschalig veldonderzoek uitgevoerd naar het voorkomen van vlinders in de provincie Limburg.

Wie kent ze niet, de prachtig gekleurde atalanta’s of dagpauwogen. Toch zijn dit maar twee van de 66 in Limburg aangetroffen soorten dagvlinders. De circa 85.000 vlinderwaarnemingen zijn verwerkt tot verspreidingskaarten en geven een duidelijk beeld van vlinders in onze provincie. Sommige soorten zijn algemeen en komen overal voor, maar andere zijn beperkt tot enkele regio’s.

Het inventarisatie project heeft 10 jaar in beslag genomen. Circa 450 personen hebben hun waarnemingen ingezonden, 19 auteurs tekenden voor de soortteksten en 27 fotografen leverden hun foto’s. De redacteuren, Reinier Akkermans, Raymond Pahlplatz en Kars Veling hebben het boek vervolgens gemaakt tot wat het is: het handboek voor de dagvlinders in Limburg.

Waardoor gaat een soort achteruit en wat moet men doen om het die soort weer voor de wind te laten gaan? Het 10-jarig onderzoek heeft een schat aan informatie opgeleverd. Per soort wordt naast de verspreiding uitgebreid ingegaan op beheer en bescherming. Terwijl de inleidende hoofdstukken een totaal beeld schetsen van de voor- en achteruitgang van de dagvlinders in Limburg. Bovendien hebben zich in de onderzoeksperiode enkele opmerkelijke zaken voorgedaan, zoals massale invasies van de distelvlinder of de oranje luzernevlinder en de terugkeer van het boswitje. Dagvlinders in Limburg is door zijn veelzijdige opzet, de schat aan informatie, de tientallen kleurenfoto’s en overzichtstabellen een aanrader voor de veldbioloog en de natuurliefhebber.
Afbeeldingen
Akkermans, Reinier (red.) - Dagvlinders in Limburg - Verspreiding en ecologie 1990-1999
Foorgoed Sittard

Een volledige beschrijving van de boeken kunt u vinden op onze website, www.foorgoed.nl
Regelmatig voegen we nieuwe titels toe aan ons assortiment. Neem gerust een kijkje en kom je een leuk boek tegen, bestellen kan ook via de winkel, www.foorgoed.nl of via de mail: info@foorgoed.nl

Het is ook mogelijk om boeken telefonisch of via de mail te bestellen en zijn eventueel op markten of in Sittard af te halen!

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Foorgoed.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Foorgoed
  • Na uw bestelling ontvangen u en Foorgoed een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Foorgoed vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Foorgoed kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren