Titel

1917 Romanovs & Revolutie / het einde van een monarchie

Schrijver
Taal

Nederlands

ISBN

9789078653660

Uitgever

De Nieuwe Kerk/Hermitage Amsterdam ,WBooks Zwolle

Prijs

29,95(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

2017,1e druk, 200pp, Paperback met flappen,veel afbeeldingen,nieuw

Meer info
In februari 2017 is het honderd jaar geleden dat een revolutie in Rusland een eind maakte aan de heerschappij van de Romanov-dynastie. Het waren roerige tijden. Economische voor- en tegenspoed wisselden elkaar af. Kunst en cultuur bloeiden, maar het land werd door opstanden en verliezen in de Eerste Wereldoorlog steeds instabieler. Tsaar Nicolaas II maakte een aantal misstappen en moest uiteindelijk aftreden. Voor hem en zijn familie restten zeventien maanden in verbanning, totdat ze allen in Jekaterinenburg werden vermoord. Dit is alles staat beschreven 1917. Romanovs en Revolutie.

Schrijver Alexander Münninghoff – bekend van o.a. het boek De Stamhouder – deed voor de Hermitage Amsterdam onderzoek in het Koninklijk Huisarchief naar de band tussen koningin Wilhelmina en tsaar Nicolaas II. Wilhelmina had, doordat zij bloedverwant was van haar grootmoeder Anna Paulowna, een heldere familieband met de Romanovs. Toch heeft dat haar er niet van weerhouden om in haar ‘Regeeringsherinneringen’ – een tweetal met potlood volgeschreven schoolschriftjes – als nog maar net achttienjarige te schrijven dat zij ‘weinige sympathie’ voor de idealen van de Keizer voelde. Ook schreef zij: ‘Voor mij is de Keizer een onoplosbaar raadsel.’

1917. Romanovs en Revolutie brengt lijn in de gebeurtenissen uit die turbulente tijden, gezien vanuit de stad waar het allemaal gebeurt, St. Petersburg (dan Petrograd): de val van de tsaar, de Eerste Wereldoorlog, de Russische revolutie en de evacuaties van de kunst uit het Winterpaleis en de Hermitagegebouwen. Verlevendigd met persoonlijke voorwerpen van de Romanovs (uit de Hermitage natuurlijk), maar ook de originele Acte van Abdicatie van Nicolaas II uit het Moskouse Staatsarchief. Uit het Artilleriemuseum in St. Petersburg komt de pantserwagen waarop Lenin direct na zijn terugkeer in Rusland opriep tot revolutie. De vele historische foto’s brengen in 1917. Romanovs en Revolutie dit belangrijke hoofdstuk in de wereldgeschiedenis nog dichterbij.
Afbeeldingen
Mikhail Piotrovsky,Alexander Münninghoff - 1917 Romanovs & Revolutie / het einde van een monarchie
Snoek in Rotterdam Rotterdam

Op Boekwinkeltjes is slechts een kleine selectie van onze boeken te vinden. Bent u op zoek naar een boek, laat het ons svp weten , dan kijken wij ,of het te leveren is.

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Snoek in Rotterdam.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Snoek in Rotterdam
  • Na uw bestelling ontvangen u en Snoek in Rotterdam een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Snoek in Rotterdam vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Snoek in Rotterdam kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren