Titel

Psychologie en praktijk

Schrijver
Taal

Nederlands

ISBN

9789059315785

Uitgever

Boom Lemma uitgevers

Prijs

10,00

Bijzonderheden

2010, 181pp, Paperback / softback,als nieuw

Meer info
Een veelgehoorde klacht van psychologiestudenten is dat ze pas laat in de opleiding kennismaken met de praktijk. De psychologie kent vele toepassingsmogelijkheden, zowel binnen klinische instellingen als in het bedrijfsleven. In Psychologie en praktijk staan drie toepassingsgebieden centraal: gedrag, persoon en brein. Dit zijn niet de enige toepassingsgebieden, maar ze bestrijken wel het grootste deel van de interesses van afgestudeerden die kiezen voor een niet-onderzoeksgerichte carrière. In het domein gedrag staan de arbeids-, organisatie- en personeelspsychologie centraal. In het toepassingsdomein persoon is gekozen voor de psycholoog in de geestelijke gezondheidszorg. Het toepassingsdomein brein stelt de neuropsychologie en de revalidatiepsychologie centraal

Doelgroep
Het doel van dit boek is om eerstejaars psychologiestudenten kennis te laten maken met de praktijk volgens het scientist-practitionermodel.
Recensie(s)
Een boek dat de vele toepassingsmogelijkheden van de psychologie beschrijft, zowel binnen klinische instellingen als binnen het bedrijfsleven. Het is geschreven door drie psychologen die werkzaam zijn aan de Radboud Universiteit en het UMC Radboud te Nijmegen. De auteurs gaan in op drie toepassingsgebieden: gedrag, persoon en brein. In het domein 'gedrag' staan de arbeids- en organisatiepsychologie centraal. In het toepassingsdomein 'persoon' staan de klinische psychologie en de geestelijke gezondheidszorg centraal en het toepassingsgebied 'brein' focust op de neuro- en revalidatiepsychologie. Grafieken, schema's en illustraties (stripstroken van Peter de Wit over de cynische psychiater Sigmund) zorgen ervoor dat het boek heel toegankelijk is voor de lezers, eerstejaarsstudenten psychologie. Het boek wordt aangevuld met een wetenschappelijke literatuurlijst en wat achtergrondinformatie over de auteurs.
Afbeeldingen
Kessels, Roy, Hutschemaekers, Giel, Beckers, Debby - Psychologie en praktijk
ikhebaleenboek Uitgeest

 

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel ikhebaleenboek.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met ikhebaleenboek
  • Na uw bestelling ontvangen u en ikhebaleenboek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van ikhebaleenboek vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • ikhebaleenboek kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren