Titel

Laat je hersenen niet zitten / hoe lichaamsbeweging de hersenen jong houdt

Schrijver
Taal

Nederlands

ISBN

9789025304515

Uitgever

Atheneaeum - Polak & van Gennep

Prijs

6,00

Bijzonderheden

2014, 229pp, Paperback / softback, 8e druk

Meer info
Samenvatting
Lichaamsbeweging houdt niet alleen ons lijf maar ook ons brein in conditie. Dat blijkt steeds duidelijker uit wetenschappelijk onderzoek. Beweging baat het brein, en daarmee de gezondheid, van de wieg tot het graf. Als kinderen sporten worden ze slimmer, en wie meer beweegt verkleint de risico's op het ontwikkelen van dementie.
Toch worden we wereldwijd steeds minder actief, steeds luier. Dit boek is een bevlogen pleidooi om weer 'gewoon' te gaan bewegen, om een half uurtje per dag uit die luie stoel te komen. Het beoefenen van topsport is echt niet nodig.
Laat je hersenen niet zitten beschrijft de beloning die je krijgt als je beweegt, maar ook de nadelige gevolgen voor je lichamelijke en geestelijke gezondheid als je ervoor blijft weglopen. We wisten al dat overgewicht en obesitas tot de grootste bedreigingen van de gezondheid behoren vanwege de risico's op hart- en vaatziekten, suikerziekte en hoge bloeddruk. Maar de invloed op de hersenen is minder bekend: als kinderen bewegen stimuleert dat de delen van de hersenen die zorgen voor een optimale verstandelijke ontwikkeling en die bij het ouder worden het eerst achteruitgaan. Met recht kan worden geconcludeerd: bewegen is niet alleen van belang voor de slanke lijn, maar zeker ook voor de conditie van het brein!
Recensie(s)
De auteur is een mediagenieke hoogleraar neuropsychologie (UvA) en bewegingswetenschappen (RUG) die door zijn studenten op handen gedragen wordt. Dat is niet verwonderlijk wanneer je dit boek leest. Hij geeft een wetenschappelijk onderbouwd, enthousiasmerend betoog tot meer bewegen. Niet zitten in het verpleeghuis, de gevangenis en liggen in het ziekenhuis, maar erin bewegen! Dit geldt zelfs voor de kauwspieren. Hij toont in vele studies aan dat dertig minuten daags actief bewegen de cognitie verbetert en de kans op ouderdomsziekten vermindert. Hij heeft een missie maar ziet ook dat er veel tegenstrijdig en nog niet-gedaan onderzoek is. Dit boek zou je eigenlijk kauwgum kauwend en lopend moeten lezen. Het is voor iedereen een aanrader omdat de inhoud voor ieder van ons van toepassing is. Met uitstekende verwijzingen en een register; vlot geschreven, nergens saai.

M.A.M. Bomhof, neuroloog-psychiater
Afbeeldingen
Scherder, Erik - Laat je hersenen niet zitten / hoe lichaamsbeweging de hersenen jong houdt
Scherder, Erik - Laat je hersenen niet zitten / hoe lichaamsbeweging de hersenen jong houdt
ikhebaleenboek Uitgeest

 

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel ikhebaleenboek.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met ikhebaleenboek
  • Na uw bestelling ontvangen u en ikhebaleenboek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van ikhebaleenboek vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • ikhebaleenboek kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren