Titel

Dromen / een reis naar onze innerlijke werkelijkheid

Schrijver
Taal

Nederlands

ISBN

9789026331374

Uitgever

Ambo|Anthos

Prijs

8,00

Bijzonderheden

2015,240 pp, Paperback / softback, als nieuw

Meer info
Samenvatting
Stefan Klein neemt ons mee op een verhelderende reis naar dromenland. Hij laat zien dat dromen veel meer zijn dan onuitgesproken verlangens. Klein vertelt waarom we steeds weer dromen over schoolexamens, dat het zinloos is symbolische verklaringen voor je dromen te zoeken en dat emoties niet het gevolg zijn van dromen, maar de oorzaak. Hij verbindt de fascinatie van de mens voor dromen met de nieuwste methoden binnen de wetenschap: er worden inmiddels revolutionaire slaaponderzoeken gehouden waarbij beelden in een database kunnen worden opgeslagen. Stefan Klein laat ons op nuchtere en vermakelijke wijze zien wat dromen ons écht vertellen, hoe ze kunnen leiden tot nieuwe inzichten, hoe we ze zelf kunnen beïnvloeden, en wat onze nachtelijke avonturen eigenlijk vertellen over onszelf.
Recensie(s)
Dit boek geeft een veelzijdige kijk op het slapen in al zijn facetten en op de daarbij gepaard gaande dromen. Het laat zien hoe dromen kunnen leiden tot nieuwe inzichten, hoe je je dromen kunt beïnvloeden en wat dromen vertellen over onszelf. De Duitse auteur was wetenschapsredacteur bij Der Spiegel en ontving in 1998 de Georg von Holtzbrinck-prijs voor wetenschapsjournalistiek en werkt momenteel als freelance schrijver in Berlijn. Het boek is opgebouwd uit drie delen: wat dromen zijn, wat dromen over ons zeggen en hoe dromen ons leven veranderen. De auteur haalt vele droomonderzoeken aan om zijn verhaal uiteen te zetten en het boek doet zeer gedegen en omvangrijk aan. Het geeft veel verrassende informatie die ook de ervaren lezer op dit gebied zal aanspreken. Bevat literatuurlijst, verantwoording citaten, illustratieverantwoording en register.

Danielle Bakker
Afbeeldingen
Klein, Stefan - Dromen / een reis naar onze innerlijke werkelijkheid
Klein, Stefan - Dromen / een reis naar onze innerlijke werkelijkheid
ikhebaleenboek Uitgeest

 

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel ikhebaleenboek.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met ikhebaleenboek
  • Na uw bestelling ontvangen u en ikhebaleenboek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van ikhebaleenboek vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • ikhebaleenboek kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren