Titel
Stad aan de Stoof.
Schrijver
Dominic Depreeuw
Uitgever
, Stichting Kunstboek, 2014
Prijs
€ 19,95
Bijzonderheden
Paperback, 240x170mm, 128p, 75 colour illustrations, Dutch (NL) edition. ISBN 9789058565068.
Meer info
t Stad is de plaats waar veel lekkers is ontstaan en het boek ?Stad aan de Stoof? doet uit de doeken hoe Antwerpen achtereenvolgens vleesstad, suikerstad en koekenstad werd. Twintig smakelijke verhalen en twintig verrassende recepten uit Groot-Antwerpen. Deze vind je in het boek ?Stad aan de stoof? waarin het allemaal draait om streekproducten. De stad Antwerpen kent een bijzonder rijke variatie aan lokale culinaire specialiteiten. Iedereen kent wel het bolleke van De Koninck, Elixir d'Anvers en de Antwerpse Handjes, maar er is meer, veel meer. Het boek 'Stad aan de Stoof' wil een overzicht bieden van de meest markante streekproducten uit Antwerpen en haar buurgemeenten, zoals Seefbier, Roggeverdommeke, Mokatines, Filet d'Anvers en Grijze frut om er een paar op te noemen. En het is ook de bedoeling om de 'petite histoire' van die producten te vertellen: de historiek van een product, of het verhaal van de familie die ermee begon, of van de mensen die het product vandaag levendig houden. Achter elke kaas, koffie, vleessoort of drank die we typisch Antwerps noemen, zit immers een verhaal van mensen. Creatieve mensen, mensen met een passie, mensen met een idee. Het boek wil de lezer warm maken voor die verhalen en tegelijk uitnodigen om opnieuw te kiezen voor die producten uit eigen streek en er zelf mee aan de slag te gaan. Daarom staan er in 'Stad aan de Stoof' ook een aantal recepten waarmee je thuis verrassend uit de hoek kunt komen. Want een drankje met een duf bomma-imago zoals Elixir d'Anvers wordt ineens weer hip als we spreken over 'Scampi met Elixir d'Anvers en jonagold', of over een 'Antwerp Wallbanger', een cocktail met onder meer wodka en. Elixir d'Anvers. 'Stad aan de Stoof' belicht tenslotte ook de relatie tussen stad en platteland. Eeuwenlang waren de twee op elkaar aangewezen qua voedselvoorziening, maar door de globalisering lijkt die band wat verwaterd te zijn. Lijkt...want niets is minder waar. De stad is weliswaar niet meer volledig afhankelijk van voedsel uit het omringende platteland, maar heeft er wel nog steeds baat bij. Het diverse gamma aan verse producten die de lokale producenten elke dag leveren, biedt vaak een culinaire meerwaarde.
Afbeeldingen
Erik Tonen Books
Antwerpen
Bedankt voor uw bestelling.
We sturen uw bestelling via verzendpartner POSTNL ** tarief voor alle pakjes ongeacht het gewicht is 6.99 Euro voor Nederland en België. U ontvangt van ons altijd een bevestiging en een factuur per e-mail.
- Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
- U handelt deze order direct af met Erik Tonen Books
- Na uw bestelling ontvangen u en Erik Tonen Books een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Erik Tonen Books vermeld.
- De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
- Erik Tonen Books kan betaling vooraf vragen.
- Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.