Titel

Berekuil / Goossens incompleet

Schrijver
Taal

Nederlands

Uitgever

De Plantage Utrecht

Prijs

12,50(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

Paperback Als nieuw

Meer info
Sinds 1996 schrijft Jerry Goossens (Amsterdam, 1965) wekelijks zijn column Berekuil in de zaterdageditie van het Utrechts Nieuwsblad. Het Utrecht dat hij beschrijft, wordt bevolkt door een bonte stoet van kleurrijke personages.

De eerste bundeling Berekluil-columns bevat Goossens' beste stukken: in ironie gedrenkt, vaak scherp, even vaak bot, maar altijd goed voor een (wrange) glimlach.
Recensie(s)
Deze bundel bevat een selectie van de bijdragen die Goossens wekelijks voor het Utrechts Nieuwsblad schreef. De 104 overwegend komische columns uit de periode 1996-2002 zijn ondergebracht in negen categorieen, varierend van 'Stadsgezichten' tot 'Huiselijk leven'. Het is een wat willekeurige indeling, want ook buiten het huiselijk leven komen gezinsleden mevrouw Goossens en kleine Goos ter sprake. Goossens motto luidt: 'Fuck de Dam, leve de Dom' en de gemeente Utrecht figureert dan ook prominent. De auteur is geen kritiekloos Utrechtenaar ('dat verdomde Hoog Catharijne'), en bovendien heeft een lokale aangelegenheid als Leefbaar Utrecht dankzij de betrokkenheid van Henk Westbroek een landelijke uitstraling - omstandigheden die het boek ook voor niet-Utrechtenaren interessant maken. Sommige columns zijn gedateerd (gestuntel met internet anno 1997 komt in 2005 flauw over), andere zeer geslaagd, met name het stuk over Herman Brood en dat over Goossens legendarische ontmoeting met kroonprins Willem Alexander. Bevat een humoristisch voorwoord van Ronald Giphart. Kleine druk.

Martin de Jong
Ab antiquarimaat Amersfoort

 

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Ab antiquarimaat.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Ab antiquarimaat
  • Na uw bestelling ontvangen u en Ab antiquarimaat een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Ab antiquarimaat vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Ab antiquarimaat kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren