Titel

Bouw heer & meester - De architectuur van kantoorgebouwern

Schrijver
Uitgever

010

Prijs

10,00(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

2e Druk, Gebonden met stofomslag, Goede staat

Meer info
154 pag - geillustreerd - De relatie tussen opdrachtgever en architect, tussen bouwheer en -meester, bepaalt de kwaliteit van de architectuur. De vrijheid die Herbert Johnson van de Johnson Wax Company verleende aan Frank Lloyd Wright (Weíll have your kind of building, not the kind of building I had in mind) is legendarisch en leverde een innovatief en schitterend kantoorgebouw op, dat het imago van het bedrijf onderstreepte. Henny en Berlage, Bronfman en Mies van der Rohe, Courtenay Blackmore en Rogers, Centraal Beheer en Hertzberger, de NMB Bank en Alberts; het zijn alle voorbeelden van een vruchtbare samenwerking. ëBouwheer en -meesterí beschrijft deze relatie chronologisch vanaf het midden van de negentiende eeuw. De internationale ontwikkelingen en de belangrijke monumenten daarin, komen uitvoerig aan de orde. In Amerika onder andere de Chicago School, Larkin Building van Frank Lloyd Wright, de prijsvraag voor de Chicago Tribune in 1922, Rochfeller Center, Lever House van Skidmore, Owings and Merrill en Seagram Building van Mies van der Rohe. In Duitsland Peter Nehrens en de AEG, Gropius en in de invloed van Bauhaus, en in het begin van de jaren zestig de ontwikkeling van de kantoortuin door het Quickborner Team. De ontwikkelingen in Nederland blijven hierbij als een belangrijke draad door het boek heen lopen. Van de produktiefste en invloedrijkste kantoorbouwer Berlage en de architecten van het Nieuwe Bouwen, met Mart Stam als meest prominente ideoloog, tot Hertzbergers variant van het kantoorlandschap voor Centraal Beheer en de laatste jaren het spiegelende kantoorgebouw. Gert Staal schrijft over architectuur vooor niet-architecten, o.a. in NRC Handelsblad, evenals over industrieel ontwerpen. Hij is hoofdredacteur van Items en verzorgde de eindredactie van Holland in Vorm, een boek over vormgeving in Nederland, van 1945 tot 1987. Niet direct af te halen in onze winkel
Afbeeldingen
Staal, Gert - Bouw heer & meester - De architectuur van kantoorgebouwern
Thomas Pynchon Breda

Thomas Pynchon is de geuzennaam voor het antiquariaat von Meyenfeldt, Slaats & zonen

Let op: uit ervaring blijkt dat ons antwoord via Boekwinkeltjes in uw Spam-box terecht kan komen. Lijkt het erop dat u geen antwoord krijgt? Kijk daar dan even !!!

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Thomas Pynchon.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Thomas Pynchon
  • Na uw bestelling ontvangen u en Thomas Pynchon een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Thomas Pynchon vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Thomas Pynchon kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,1 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

9300 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren