Titel

Beste Vriend

Schrijver
Taal

Nederlands

Uitgever

Nijgh en Ditmar

Prijs

8,50(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

Paprack in zeer goede staat

Meer info
Het boek heeft wel een plek van een verwijderde sticker

Iedereen kent Samuel Green, maar waar is hij ook alweer beroemd van? In een wereld die geobsedeerd is door roem wil hij maar ייn ding: gezien worden. Sam vult zijn dagen met het tellen van zijn volgers op Twitter, het bezoeken van vernissages waar gratis telefoons worden uitgedeeld, en het verleiden van vrouwen van andere beroemde mannen. Voor zijn zoontje Sammie heeft hij geen tijd. Voor zijn vrouw Venus ook niet. Tot Sam wordt gedwongen tot een keuze: zijn zoontje of zijn roem. Beste vriend is een even humoristische als aangrijpende roman over de moderne obsessie met roem en de betekenis van echte verwantschap. Robert Vuijsje schreef speciaal voor dit luisterboek een voorwoord, dat hij zelf voorleest. Sieger Sloot studeerde in 2000 af aan de Amsterdamse Toneelschool. Sindsdien speelde hij onder meer voor theatergroep mugmetdegoudentand en de Theatercompagnie. Voor televisie speelde hij in Floor Faber, Vuurzee en Wat Als...? Sieger Sloot is nu in het theater te zien in De Hulp van Maria Goos. Hij las eerder met verve het luisterboek Mama Tandoori van Ernest van der Kwast voor. Aansluitend op Beste vriend volgt een fragment van Robert Vuijsjes debuutroman Alleen maar nette mensen, voorgelezen door Marcel Musters.
Recensie(s)
De tweede roman na het succesvolle en geruchtmakende 'Alleen maar nette mensen' (2008) is een logisch gevolg op het succes van dat boek: hij gaat over roem. De joodse Amsterdammer Sam Green is beroemd in Nederland, verschijnt vaak op televisie en loopt alle openingen en premieres af. Waar hij precies bekend mee is geworden, wordt echter niet duidelijk. Zijn huwelijk met de Surinaamse Venus loopt niet lekker. Ze gaan uit elkaar als in de bladen verschijnt dat hij vreemd gegaan zou zijn. Niet lang daarna neemt Venus hun zesjarige zoontje Sammie mee naar Suriname. Pas dan beseft Sam hoe leeg zijn bestaan is, hoeveel zijn zoon voor hem betekent en hoezeer hij getekend is door hoe hij door zijn eigen vader behandeld is. Hij neemt een radicale beslissing. Vuijsjes stijl kenmerkt zich door korte mededelende zinnen zonder beeldspraak, die de lezer eenzelfde leeg gevoel meegeven als de wereld van BN'ers die Vuijsje beschrijft. Minder grappig en controversieel dan zijn debuut, maar zeker lezenswaardig voor een breed publiek
Ab antiquarimaat Amersfoort

 

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Ab antiquarimaat.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Ab antiquarimaat
  • Na uw bestelling ontvangen u en Ab antiquarimaat een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Ab antiquarimaat vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Ab antiquarimaat kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren