Titel

Schrijven met dyslexie / kinderen doen hun verhaal

Schrijver
Taal

Nederlands

ISBN

9789085750406

Uitgever

Maklu, Uitgever

Prijs

12,95

Bijzonderheden

2010, 165pp, **Paperback / softback brievenbuspost4,10 in NL

Meer info
Uit recent onderzoek blijkt dat mensen met dyslexie minder moeite hebben met deze beperking dan hun omgeving, maar dat er wel schroom is over het niet foutloos kunnen schrijven en lezen. Deze schroom kan mensen met dyslexie remmen, en dat is jammer. Vooral voor kinderen is het van belang te laten zien dat het wel mogelijk is om hun ideeën, plannen en fantasieën op papier te zetten, ook al gebeurt dat niet foutloos.

Dyslexie hoeft ook geen belemmering te zijn om een passende positie te verwerven in de maatschappij. Als hart onder de riem verzamelt dit boek verhalen, gedichten en brieven die geschreven zijn door kinderen en jongeren met dyslexie van 6 tot 16 jaar. De auteur wil 'lotgenoten', maar ook de maatschappij laten zien dat kinderen met dyslexie vaak juist wel in staat zijn om creatief te schrijven, ook al kunnen ze dit niet foutloos.

Waar het om gaat, is de aandacht te verleggen naar wat wel goed gaat: de inhoud.

Deze boeiende bundel brengt een selectie verhalen, gedichten en brieven, die geschreven zijn door kinderen en jongeren met dyslexie in het kader van het project 'Schrijven met dyslexie'.
Recensie(s)
In dit boek bundelt Leon Biezemans een aantal verhalen, gedichten en brieven die geschreven zijn door kinderen van ca. 8 tot 16 jaar met dyslexie. De samensteller is zelf dyslectisch en verricht zelfstandig onderzoek naar dyslexie. Hij schreef al een tweetal boeken over dyslexie. De uitgave gaat terug op het project 'Schrijven met dyslexie', waarvoor dyslectische kinderen werden aangezocht om zelfgeschreven teksten in te sturen om ze te laten publiceren in boekvorm. Het doel was om aan te tonen dat deze kinderen dan misschien niet foutloos kunnen schrijven - de teksten werden overigens niet geredigeerd -, maar wel inhoudelijk interessante dingen kunnen neerpennen. Het resultaat is een bont allegaartje, dat vooral voor lotgenoten een hart onder de riem kan zijn. De teksten laten immers inderdaad zien dat schrijfproblemen niet per definitie samengaan met een gebrek aan andere talenten. Op die manier kunnen ze bijvoorbeeld helpen om de onzekerheid van dyslectische kinderen tegen te gaan. Rustige, maar soms volle bladspiegel; een deel van de teksten begint telkens op een nieuwe regel. Deze vrij sober vormgegeven uitgave is geillustreerd met een aantal handgeschreven teksten en tekeningen. Selectief te gebruiken voor en met dyslectische kinderen vanaf ca. 10 t/m 14 jaar.

Redactie Vlabin-VBC
Afbeeldingen
Biezeman, Leon - Schrijven met dyslexie / kinderen doen hun verhaal
Biezeman, Leon - Schrijven met dyslexie / kinderen doen hun verhaal
Lillith Kockengen

de verpakking wint geen schoonheidsprijzen, probeer zoveel mogelijk te recycelen en toch veilig te versturenboekenlijst is helaas niet update, veel mensen bestellen en zien er vervolgens vanaf :(

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Lillith.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Lillith
  • Na uw bestelling ontvangen u en Lillith een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Lillith vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Lillith kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren