Titel

De Oudheid. Grieken en Romeinen in de context van de wereldgeschiedenis.

Schrijver
ISBN

9789026313318

Uitgever

Ambo, Amsterdam, 1995

Prijs

17,50

Bijzonderheden

1st ed. 511p. ills. Paperback. Nice copy.

Meer info
'De tijden veranderen en met hen de opvattingen over het leven van de oude Grieken en Romeinen. Dat blijkt bij lezing van het handboek dat de Nederlandse historici Naerebout en Singer hebben geschreven voor studerenden en anderszins geïnteresseerden. Ofschoon ook hier de stijl niet flonkert en er af en toe wel wat erg beknopt op relevante gebeurtenissen wordt ingegaan, geeft hun werk een goed inzicht in denken en doen van onze antieke voorouders. Sterker dan bij het Britse duo worden maatschappelijke dwarsverbanden aangegeven, krijgen belangrijke sociaal-wetenschappelijke aspecten aandacht. Ook komen zaken als ecologie en de positie van de vrouw veel beter aan bod. Kern van de studie vormt de periode tussen 500 vóór en 1000 na Christus. Op zich is dat niet nieuw, maar wel het ongewoon brede historische kader waarin de beide auteurs dat anderhalve millennium plaatsen: vanaf het paleoliticum (1,4 miljoen jaar v. Chr.) tot en met de opkomst van de islam (ca. 700 na Chr.). Ook betrekken Naerebout en Singer Noord-Afrika en Azië terecht nadrukkelijk in hun evaluatie. Zo ontstaat - afgewogen ondersteund door kaarten, schema's en illustraties - een veelomvattend beeld van de oudheid dat ook een interessant inzicht geeft in de sterk veranderde historische opvattingen van de afgelopen decennia.' (TON CRIJNEN in Trouw,13.10.95).
Scrinium Aalten

Klassieke Oudheid

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Scrinium.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Scrinium
  • Na uw bestelling ontvangen u en Scrinium een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Scrinium vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Scrinium kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,6 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren