Titel

Grieken in oorlog. Veldtochten en veldslagen in het klassieke Griekenland.

Schrijver
ISBN

9789053568811

Uitgever

Amsterdam University Press/Salomé, 2006

Prijs

8,00

Beschikbaar

7 exemplaren

Bijzonderheden

127p. ills. Paperback.

Meer info
Dit kleine naslagwerk blijkt een handig hulpmiddel te zijn voor wie geinteresseerd is in de geschiedenis van de oude Grieken. Op een zakelijke, gedetailleerde manier wordt hier de oorlogvoering behandeld in de periode van ca. 600 v.C.-ca. 400 v.C. Besproken wordt hoe de oorlog wordt aangekondigd en vervolgens uitbreekt, hoe men dan op mars gaat en wat er meegenomen wordt, welke offers er gebracht worden, hoe men de aanval begint en hoe die eindigt. Voortdurend wordt gewezen op de verschillen tussen Sparta en de andere stadstaten. Indringend wordt het verloop van de slag geschilderd alsmede het lot van de slachtoffers. Het boek geeft overigens niet alleen inzicht in de oorlogvoering sec, maar ook in de rol van de oorlog in de toenmalige samenleving. Het ritueel begraven van de doden speelde bijvoorbeeld een wezenlijke rol. Zwart-witillustraties en een katern kleurenfoto's, waaronder reconstructietekeningen, zijn een functionele aanvulling op de tekst. (Publisher's information)
Scrinium Aalten

Klassieke Oudheid

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Scrinium.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Scrinium
  • Na uw bestelling ontvangen u en Scrinium een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Scrinium vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Scrinium kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren