Titel

Homerische helden. Oorlogvoering in het vroege Griekenland.

Schrijver
ISBN

9789053568002

Uitgever

Amsterdam University Press/Salomé, 2005

Prijs

8,00

Beschikbaar

10 exemplaren

Bijzonderheden

144p. ills. Paperback.

Meer info
De Ilias van Homerus, het grote epos over de oorlog van Grieken en Trojanen, is misschien wel het beroemdste heldendicht in de wereldliteratuur. Ontstaan in de late achtste eeuw voor Christus op basis van mondeling overgeleverde poëzie, beslaat het epos een periode die reikt van de ondergang van de Myceense beschaving in de twaalfde eeuw voor Christus tot het begin van de archaïsche tijd in ongeveer 700 voor Christus. In de beelden van het homerische epos vindt de oorlogvoering van die tijd haar neerslag. Tegelijkertijd houdt het de toehoorders voor ogen hoe te handelen in een oorlog. Door deze lange geschiedenis loopt als een rode draad dat ?de besten?, dat wil zeggen zij die het beste bewapend en geoefend zijn, voor hun mindere landgenoten als ware kampioenen de strijd moeten voeren. Deze opvatting karakteriseerde naar alle waarschijnlijkheid al de zwaarbewapende wagenstrijders uit de Myceense tijd, vervolgens de vaak individualistisch of in kleine groepjes optredende helden van het homerische epos en ten slotte de hoplieten of zwaargewapende burgermilities van de opkomende Griekse stadstaten. Op deze wijze heeft de Ilias eeuwenlang, zelfs tot in de tijd van Alexander de Grote, invloed uitgeoefend op de praktijken en de normen van de oorlogvoering in Griekenland. (Publisher'information).
Scrinium Aalten

Klassieke Oudheid

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Scrinium.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Scrinium
  • Na uw bestelling ontvangen u en Scrinium een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Scrinium vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Scrinium kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren