Titel

Gustav Meyrink. Het leven van een geestelijk zoeker en esoterisch denker.

Schrijver
Taal

Nederlands

ISBN

9789020246384

Uitgever

Ankh-Hermes

Prijs

5,00

Bijzonderheden

1986, paperback, 192 blz. rug iets verkleurd, goed

Meer info
Gustav Meyrink (1868-1932) is bekend geworden als schrijver van korte satirische verhalen en romans èn als occultist. Een man die zoekende was en met de meest uiteenlopende spirituele stromingen in contact stond. Grote roem verwierf hij met de roman De Golem (1915). Zijn leven was bewogen en meeslepend. Zijn werken raakten na zijn dood in de vergetelheid.
Pas na de tweede wereldoorlog nam de belangstelling voor het werk en leven van Meyrink toe en werden zijn boeken herontdekt. Ook het bibliografisch onderzoek kwam toen geleidelijk op gang.
Gustav Meyrinks leven wint aan actualiteit. Een halve eeuw na zijn overlijden begint hij naam te maken als origineel en visionair schrijver, maar ook als voorloper van een type mens dat we tegenwoordig vaak tegenkomen: de zoeker op esoterisch gebied. Met grote gedrevenheid verkende hij dat uitgestrekte terrein en verwerkte wat hij ervoer in zijn boeken.
Deze biografie volgt zijn spirituele ontwikkelingsweg, zijn zoeken naar en het naar bewustzijn verglijden in die bovenzinnelijke gestalte. Die weg is de leidraad voor het volgen van het spoor van Meyrinks rijke leven.
Afbeeldingen
Smit, Frans - Gustav Meyrink. Het leven van een geestelijk zoeker en esoterisch denker.
J.M. v/d Meer Alphen aan den Rijn

GEEN REACTIE ONTVANGEN: CONTROLEER UW SPAMBOX.
Goed verpakt en snel geleverd. Aangegeven verzendkosten zijn de kosten binnen Nederland.
Bij bestelling van meerdere boeken wordt verzending gecombineerd en betaalt u maximaal 5.95 euro (binnen Nederland )
Naar België zullen de verzendkosten meestal 7.95 euro bedragen.
Verzending vindt plaats met postnl voor pakketpost kan soms voor DHL of DPD worden gekozen.
Is het verzendadres niet in Nederland, België of Duitsland dan is het minimum bestelbedrag € 15,-

Let u vooral op het juist invullen van uw emailadres. U ontvangt 2 x een bevestigings-email. 1 van boekwinkeltjes en 1 van de verkoper.

Privacy: De door de koper verstrekte gegevens worden door ons alleen gebruikt als verzendgegevens en contactinformatie betreffende de geplaatste bestelling. Zij worden niet gedeeld met derden.

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel J.M. v/d Meer.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met J.M. v/d Meer
  • Na uw bestelling ontvangen u en J.M. v/d Meer een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van J.M. v/d Meer vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • J.M. v/d Meer kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren