Titel

Welzijn & discipline. Van tuchthuis tot psychotherapie

Schrijver
Taal

Nederlands

ISBN

9789060099209

Uitgever

Boom

Prijs

7,50(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

1989, 199 pp., paperback. NIEUWSTAAT

Meer info
Nieuwstaat.

In Welzijn & discipline wordt onderzocht waar de hedendaagse welzijnspraktijken vandaan komen, waartoe allerlei welzijnswerk - van armenpolitiek tot het moderne welwezen - dient en hoe het functioneert. In dit boek komen twee geschiedkundige tradities bij elkaar. Er worden spannende verhalen in verteld. En er wordt historisch onderzoek gedaan naar de praktijken van het welzijnswerk vanuit en met behulp van (sociaal-)wetenschappelijke theorieën over sociale disciplinering (Elias, Weber, Foucault). Vraag is welke rol welzijnspraktijken spelen in het eeuwenlange proces van sociale disciplinering en civilisering, waarbij de mensen maatschappelijk gedwongen worden zich te onderwerpen aan sociale normen als waren het hun eigen normen. Het boek beschrijft niet zozeer de instellingen van waaruit de disciplinering plaats vindt, maar laat vooral zien hoe, met behulp van welke strategieën en technologieën dat gebeurt. Een bijzonder element in het boek vormd de beeld synopsis (door Frans Berkers), waarin dezelfde thematiek wordt samengevat in uitingen van schilderkunst, beeldhouwkunst en architectuur.
Afbeeldingen
Michielse, H.C.M. - Welzijn & discipline.  Van tuchthuis tot psychotherapie
boekmakelaar Maastricht

Betaling met paypal is mogelijk.

Afhalen van boeken in overleg.
Na één dag geen antwoord, kijk dan in je spambox.

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel boekmakelaar.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met boekmakelaar
  • Na uw bestelling ontvangen u en boekmakelaar een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van boekmakelaar vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • boekmakelaar kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,6 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren