Titel

Rotterdam Zuidplein in de 20e eeuw

Schrijver
Taal

Nederlands

ISBN

9789492535047

Uitgever

De Oude Stad

Prijs

29,95(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

2017,1e druk ,96pp ,hardcover ,ruim 200 foto's ,A4 formaat ,Rotterdam ,nieuw

Meer info
Hoeveel Rotterdammers hebben er hun voetstappen liggen? Dat moeten er honderdduizenden zijn. Het winkelcentrum Zuidplein is al vanaf 1972 waarschijnlijk door elke Rotterdammer een keer bezocht. En anders was je wel in Ahoy voor een concert of sportevenement. Het Zuidpleingebied was ooit nog kaal en vrijwel onbebouwd, maar heeft in de afgelopen halve eeuw een ware metamorfose ondergaan.
Dat wordt goed zichtbaar in het prachtige nieuwe fotoboek dat Tinus en Bep de Does samenstelden over dit gebied. Met ruim 200 (kleuren)foto’s brengen zij de geschiedenis en ontwikkeling van het gebied schitterend in beeld. Het begint in 1941 als op het Zuidplein het Brabants Dorp verrijst. Een complex van 525 woningen dat diende voor de opvang van de vele oorlogsslachtoffers, die bij het bombardement van 14 mei 1940 huis en haard verloren.
Daarna gaat het snel. De Groote Schouwburg (nu theater Zuidplein) wordt gebouwd en het Ikaziaziekenhuis krijgt er een plek. In 1957 wordt begonnen met de aanleg van de eerste metrolijn van Rotterdam; een 5,8 kilometer lang traject van het Rotterdamse Centraal Station naar het Zuidplein. In 1968 rijdt de eerste metro op dit traject. Er is dan al een begin gemaakt met de bouw van winkelcentrum Zuidplein; een modern, prestigieus winkelcentrum, dat het aanzien van het Zuidpleingebied totaal verandert. In 1972 wordt dit winkelcentrum officieel geopend en kan het publiek zich vergapen aan het hypermoderne winkelaanbod.
Natuurlijk moeten ook de omliggende wegen grondig worden aangepast om het winkelcentrum, sport- en evenementencomplex en het theater goed bereikbaar te maken. Later verrijzen hier nog het Zuiderterras en de Poort van Zuid.
Het is slechts een greep uit de vele veranderingen die dit dynamische gebied onderging en wie herinneringen heeft aan het Zuidpleingebied mag dit boek absoluut niet missen.
Afbeeldingen
Tinus de Does ,Bep de Does - Rotterdam Zuidplein in de 20e eeuw
Boekhandel Snoek Rotterdam

 

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Boekhandel Snoek.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Boekhandel Snoek
  • Na uw bestelling ontvangen u en Boekhandel Snoek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Boekhandel Snoek vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Boekhandel Snoek kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11000 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren