Titel
Cacao. De Chocolade Route / Expeditie in Mexico
Schrijver
Persoone,Dominique,Gabriel, Jean Pierre
Taal
Nederlands
ISBN
9782875100092
Uitgever
Francoise Blouard
Prijs
€ 12,50(Excl. verzendkosten)
Bijzonderheden
2008, 255 pp., hardcover met stofomslag. NIEUWSTAAT
Meer info
Nieuwstaat.
Chilipeper, knoflook, guacamole, wasabi, kip, oesters, tequila.Het zijn ingrediënten die we niet meteen zouden verwachten in de beroemde Belgische "pralines". En toch maken ze deel uit van het smaken assortiment van Dominique Persoone. Deze Brugse chocolatier, bekend van zijn eigen merk The Chocolate Line, bracht een opmerkelijke verruiming van het klassieke gamma teweeg. Daarbij kon hij steunen op zijn vakkennis als kok. De expeditie in Mexico waarvan Dominique Persoone hier verslag doet, is allereerst een ontdekkingsreis naar de oorsprong van de chocoladedrank, die werd uitgevonden door de Maya's op basis van de Criollo-cacao van Centraal-Amerika.Van de heilige cenotes van Yucatan tot de kip met chocolade, de beroemde Mole Poblano, via het woud van Chiapas, neemt hij ons mee op een fascinerende tocht door meer dan tweeduizend jaar geschiedenis.Net als elke echte ontdekkingsreiziger die houdt van lekker eten, bracht ook Dominique Persoone smaakvolle schatten mee naar huis. Hij vertaalde ze voor ons in een dertigtal originele recepten.Een gastronomisch relaas, dat de lezer het water in de mond doet komen, maar vooral de chocolade op de tong doet smelten.
Chilipeper, knoflook, guacamole, wasabi, kip, oesters, tequila.Het zijn ingrediënten die we niet meteen zouden verwachten in de beroemde Belgische "pralines". En toch maken ze deel uit van het smaken assortiment van Dominique Persoone. Deze Brugse chocolatier, bekend van zijn eigen merk The Chocolate Line, bracht een opmerkelijke verruiming van het klassieke gamma teweeg. Daarbij kon hij steunen op zijn vakkennis als kok. De expeditie in Mexico waarvan Dominique Persoone hier verslag doet, is allereerst een ontdekkingsreis naar de oorsprong van de chocoladedrank, die werd uitgevonden door de Maya's op basis van de Criollo-cacao van Centraal-Amerika.Van de heilige cenotes van Yucatan tot de kip met chocolade, de beroemde Mole Poblano, via het woud van Chiapas, neemt hij ons mee op een fascinerende tocht door meer dan tweeduizend jaar geschiedenis.Net als elke echte ontdekkingsreiziger die houdt van lekker eten, bracht ook Dominique Persoone smaakvolle schatten mee naar huis. Hij vertaalde ze voor ons in een dertigtal originele recepten.Een gastronomisch relaas, dat de lezer het water in de mond doet komen, maar vooral de chocolade op de tong doet smelten.
Afbeeldingen
boekmakelaar
Maastricht
Betaling met paypal is mogelijk.
Afhalen van boeken in overleg.
Na één dag geen antwoord, kijk dan in je spambox.
- Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
- U handelt deze order direct af met boekmakelaar
- Na uw bestelling ontvangen u en boekmakelaar een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van boekmakelaar vermeld.
- De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
- boekmakelaar kan betaling vooraf vragen.
- Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.