Titel

Waterval

Schrijver
Taal

Nederlands

Uitgever

Tilia Levis

Prijs

12,50(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

Paperback in goede staat

Meer info
Waterval is een roman over twee vrouwen. Ze zijn allebei jong, verliefd en bezig met de toekomst. Maar verder zijn het zulke tegenpolen, dat ze elkaar niet uit kunnen staan. Vanaf het moment waarop ze elkaar ontmoeten, wordt hun leven als een waterval waarin het water over de rotsen naar beneden dendert. Aniene werkt bij een zorgverzekeraar. Ze is nog laat alleen op kantoor. Ze piekert. Haar werkprestaties vallen tegen. Oorzaak is haar slechte samenwerking met de nukkige Petra, die steeds haar gelijk wil hebben. En privé verbergt Aniene iets, wat haar carrière in gevaar zou kunnen brengen. Dan komt door de gang een donkere gestalte haar kant op. Een insluiper! Ze schrikt. Dat is iemand die ze kent. Wat doet die hier? Als ze beseft dat die voor haar komt, is het te laat. Petra worstelt met een onbeantwoorde liefde. En op haar werk heeft ze problemen met de truttige Aniene, die zich gedraagt als een wijsneus. Tijdens een wandeling door de binnenstad van 's-Hertogenbosch wordt Petra gevolgd. Een man observeert haar. Hij spreekt haar aan. Ze vertrouwt hem niet. Maar dan doet hij haar een bijzonder voorstel. Als ze daar ja tegen zegt, komt ze nietsvermoedend dicht bij het geheim van Aniene.

Recensie(s)
Debuutroman van een Brabantse juriste (1964) over twee jonge vrouwen. Aniene en Petra zijn collega's die elkaar op het werk bij een zorgverzekeraar in Den Bosch hebben leren kennen. Ze zijn allebei ambitieus en verliefd, dezelfde personages zwerven om hen heen. Vriendinnen zullen ze nooit worden, het zijn tegenpolen die elkaar niet kunnen uitstaan. Toch zijn hun levens dieper met elkaar verbonden dan ze denken. Als een waterval denderen de twee verstrengeld met elkaar naar beneden, althans figuurlijk. De hoofdstukken worden afwisselend vanuit Aniene en Petra geschreven. Dit had tot levendigheid en spanning kunnen leiden als de stijl van de auteur niet zo breedvoerig en gedetailleerd zou zijn. Minutieus worden saaie kantoordagen bijna van minuut tot minuut en van detail tot detail beschreven, net als alle gedachtes en gevoelens die de personages daarbij ontwikkelen. Spanning en plotontwikkeling ontbreken. Als Aniene in haar werkkamer een mes op haar keel krijgt, weet de lezer al vrij snel wie daar achter zit. Vrij kleine druk, volle bladspiegel, sober omslag
Ab antiquarimaat Amersfoort

 

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Ab antiquarimaat.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Ab antiquarimaat
  • Na uw bestelling ontvangen u en Ab antiquarimaat een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Ab antiquarimaat vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Ab antiquarimaat kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren