Titel

Toetakhamon / Leven en dood van een Kind Koning

Schrijver
Taal

Nederlands

Uitgever

Bosch en Keuning

Prijs

12,50(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

Paperback Als nieuw

Meer info
TOETANKHAMON,
LEVEN, EN DOOD VAN EEN KIND - KONING

Ongeveer 3500 jaar geleden werd een kleine jongen gekroond tot farao. Negen jaar later stierf hij. Na een haastige begrafenis in het Dal der Koningen rustte hij in zijn graf tot 1922, het jaar dat Howard Carter zijn tombe opende en de wereld verbijsterde met de schatten die hij er aantrof. Sindsdien hebben historici vergeefs getracht de achtergronden van deze raadselachtige farao bloot te leggen. Wie waren zijn ouders? Welke onrusten speelden zich Tijdens zijn troonsbestijging af? Wat waren de oorzaken van zijn dood: moord, een dodelijk ongeluk, een erfelijke ziekte') En waarom werd hij,in het geheim begraven?

Egyptologe Christine El Mahdy deed jarenlang studie naar de achtergronden van Toetankhamon. Een toevallige vondst van onbekende inscripties in een Engels museum vormde de aanzet tot haar opzienbarende verhaal. Als een ware detective onder zoekt ze tal van hypothesen en zo reconstrueert ze de ware gebeurtenissen rond een kind - koning die na zijn dood meer faam. -heeft dan hij ooit in zijn leven heeft gekend.
Recensie(s)
Dankzij de vondst van zijn graf in 1922 is Toetanchamon zeer beroemd geworden, hoewel hij door zijn voortijdig overlijden niet veel meer heeft kunnen doen dan het levenswerk van zijn voorganger Echnaton ongedaan te maken. Rondom Toetanchamon is nog veel onopgehelderd gebleven; reden waarom steeds weer nieuwe pogingen worden gedaan om met het schaarse bewijsmateriaal nieuwe hypothesen te ontwikkelen. Dit boek is de weerslag van zo'n poging door een egyptologe, die bij toeval een nieuw bewijsstuk ontdekte in een Engelse museum. Van haar ontdekkingstocht geeft zij een boeiend verslag, met veel informatie over Echnaton en Toetanchamon. Of zij nu de ware gang van zaken rondom Toetanchamons dood en begrafenis heeft ontdekt, moet in het midden worden gelaten, daarvoor is er te weinig bewijsmateriaal overgebleven. Wel is duidelijk dat zij op terzakekundige wijze de lezer meevoert in de problemen van deze periode van de Egyptische geschiedenis die zo op de verbeelding werkt. Die lezer moet wel over enig uithoudingsvermogen beschikken en accepteren dat de tekst hiërogliefen bevat (zonder transcriptie en vertaling). Met zwartwitfoto's en register.
(Biblion recensie, Prof. dr. K.A.D. Smelik)
Ab antiquarimaat Amersfoort

 

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Ab antiquarimaat.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Ab antiquarimaat
  • Na uw bestelling ontvangen u en Ab antiquarimaat een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Ab antiquarimaat vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Ab antiquarimaat kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,6 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren