Titel

Zo God het wil

Schrijver
Taal

Nederlands

ISBN

9789048800452

Uitgever

Lebowski

Prijs

10,00

Bijzonderheden

2007 / paperback / 446 pag. / 549 gram / gelezen en in goede staat

Meer info
De dertienjarige Cristiano Zena woont bij zijn vader Rino,een drinkende, werkloze, hardvochtige man, het soort dat je niet graag in het donker op straat tegenkomt. Maar Rino houdt van Cristiano en heeft zich vol overgave op zijn zoon gericht: vol tederheid en oprechtheid onderwijst hij hem in geweld en mishandeling.

Terwijl Rino samen met zijn vrienden Quattro Formaggien Danilo het plan heeft opgevat een pinautomaat op te blazen, om zo in hun dagelijkse behoeften te kunnen voorzien, kruisen hun wegen zich met die van Fabiana, het meisje op wie Cristiano heimelijk verliefd is, en haar vriendin Mariana. Wanneer het moment van de overval eraan komt, slaat de nacht om in een hallucinerende aaneenschakeling van rampen: een storm, een verkrachting, een dode. De redding moet komen van de meest onschuldige van allemaal: Cristiano.
Recensie(s)
De Italiaanse auteur (Rome, 1966) publiceerde verhalen, romans, essays en stripromans. Een verhalenbundel (Het Laatste Oudejaar van de Mensheid, 2003) en drie romans (Ik haal je op, ik neem je mee, 2004; Ik ben niet bang, 2001; Kieuwen, 1994) werden al eerder vertaald. Voor 'Zo God het wil' (Come Dio commanda, 2007) kreeg Ammaniti de Premio Strega. Drie bevriende werkeloze mannen en de 13-jarige zoon van een van hen leven hun chaotische en armetierige leven in een lelijk dorp dat met het toeristische Italie niets te maken heeft. Vader en zoon, die ondanks alles erg aan elkaar verknocht zijn, vormen de spil van het soms absurde, soms vertederende, steeds snel en boeiend vertelde verhaal. Het wordt in korte verspringende scenes verteld. Geweld, drank en seks spelen een grote rol. Van hun plannen komt niet veel terecht. De schrijver weet tot het verrassende einde de spanning erin te houden. De vertaling is leest vlot en prettig (een laatste correctie was overigens geen luxe geweest). Normale druk.
Afbeeldingen
Ammaniti, Niccolò - Zo God het wil
Ammaniti, Niccolò - Zo God het wil
Ammaniti, Niccolò - Zo God het wil
Koos Tak Zevenaar

Veel literatuur, filosofie, kunst en wetenschap voor den mensch.

VERBA VOLANT, SCRIPTA MANENT (woorden vervliegen, het geschreven woord blijft)



Posttarieven 2024:

NEDERLAND:

Brievenbuspost (38x26,5x3,2 cm) afhankelijk van gewicht:

- 100 gram tot 2 kilo € 3,85

Pakketpost via postnl: € 7,70 (tot 10 kilo)

Verzending via DHL ook mogelijk.



Buitenland:

BELGIË: € 8,15 via DPD

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Koos Tak.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Koos Tak
  • Na uw bestelling ontvangen u en Koos Tak een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Koos Tak vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Koos Tak kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11000 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren