Titel

Magritte en de fotografie

Schrijver
Taal

Nederlands

Uitgever

Ludion, Gent / Amsterdam

Prijs

18,00(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

Paperback, ingenaaid, 2005, 168 blz. Met 215 foto's.

Meer info
Publicatie, uitgegeven naar aanleiding van de gelijknamige tentoonstelling in het Paleis voor Schone Kunsten te Brussel. In het boek zijn ruim tweehonderd foto's, vnl. in zwart-wit, verzameld, hoofdzakelijk uit de privé-collectie van de Belgische surrealistische schilder René Magritte (1898-1967). Er wordt ons een een blik gegund op Magrittes privé-leven, waaronder zijn kinderjaren, zijn weg naar het kunstenaarschap en de roem, vrienden en vrije tijd, collega-kunstenaars en zijn grote liefde Georgette. Magritte maakte de foto's zelf, of ze zijn van andere fotografen, zoals Man Ray, die Magritte of zijn kunstenaarsschap kozen als onderwerp. Veel van deze foto's hebben behalve een historische ook een esthetische of humoristische kwaliteit. Enkele keren wordt de 'werkelijkheid' van de afbeelding ter discussie gesteld - een thema dat ook in de kunst van Magritte veel terugkomt. Fotorecensent en auteur Roegiers analyseert de foto's op een heel persoonlijke wijze en praat ze met behulp van het levensverhaal van Magritte aan elkaar. Prettig leesbare publicatie met veel niet eerder gepubliceerde afbeeldingen.
Afbeeldingen
Roegiers, Patrick - Magritte en de fotografie
BoekenWO2 Raalte

Bij aankoop van 3 tot 5 boeken 10 % korting. Vanaf 6 boeken 20 % korting.

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel BoekenWO2.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met BoekenWO2
  • Na uw bestelling ontvangen u en BoekenWO2 een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van BoekenWO2 vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • BoekenWO2 kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11000 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren