Titel

Wankele wereld. Houdingen en verhoudingen in De Nieuwe Wereld.

Schrijver
Taal

Nederlands

ISBN

9789052810904

Uitgever

Antwerpen, Dedalus, 1e druk 1993

Prijs

5,90

Bijzonderheden

paperback 151pp. zeer goed, geplastificeerd

Meer info
De internationale politiek, vooral de machtspositie van de Verenigde Staten hierin, wordt geanalyseerd aan de hand van het door Bush geïntroduceerde begrip 'Nieuwe Wereldorde'. Via de Koude Oorlog, de Golfoorlog en brandhaarden als Somalië en Joegoslavië, wordt de rol van de VS als beschermer van mondiale vrijheid en democratie nader beschouwd. De centrale vraag is: ligt het niet meer voor de hand de Verenigde Naties deze rol toe te bedelen? De auteur, vooral bekend van zijn jarenlange werk als radiojournalist bij de BRTN, beantwoordt deze vraag bevestigend en pleit vanuit deze optiek voor een sociaal-economische veiligheidsraad. Ongelofelijke hoeveeheid feiten, helder op een rij gezet en afgesloten met een summiere bibliografie.
hasselman Breda

Alleen levering binnen Nederland.
Afhalen is niet mogelijk.

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel hasselman.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met hasselman
  • Na uw bestelling ontvangen u en hasselman een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van hasselman vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • hasselman kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

6,7 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

8000 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren