Titel

Snikken en grimlachjes / academische poëzie

Schrijver
Taal

Nederlands

ISBN

9789491982538

Uitgever

Lalito

Prijs

17,99(Excl. verzendkosten)

Beschikbaar

999 exemplaren

Bijzonderheden

pp 100, Gebonden,

Meer info
Snikken en grimlachjes - Piet Paaltjens - mmv Marita Mathijsen en Dick Welsink, Lalito 2017, nieuw exemplaar, ISBN 9789491982538 hardcover, 100 pagina's, vaste boekenprijs EUR 17,99

Ook verkrijgbaar als paperback 9789491982552, vaste boekenprijs EUR 9,75

De gedichten die voor het eerst in 1867 onder de titel Snikken en grimlachjes gebundeld en uitgegeven zijn, waren oorspronkelijk bedoeld voor een jong publiek. François HaverSchmidt (1835-1894), alias Piet Paaltjens, schreef ze voor zijn medestudenten aan de Leidse universiteit en publiceerde ze in de Studenten-almanak. Ze leverden hem, in combinatie met het romantisch mysterie dat hij rond Paaltjens had geschapen en de ironische toon van zijn poëzie, een aanzienlijke schare bewonderaars op. Na zijn studie theologie in Leiden was HaverSchmidt predikant in Foudgum en Raard (Friesland), Den Helder en Schiedam, waar hij verreweg het langst op de kansel heeft gestaan: van 1864 tot zijn levenseinde op 19 januari 1894. Hij stierf geen natuurlijke dood. Zijn depressies, gevoegd bij toenemende twijfels omtrent het geloof en nog verergerd door het overlijden van zijn vrouw (1891), liepen ten slotte uit op zelfmoord. Zijn humoristische, maar in wezen weemoedige poëzie heeft een welverdiende plaats in de Nederlandse literaire canon gekregen. Marita Mathijsen is emeritus-hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam. Zij schreef vele studies op het gebied van de negentiende eeuw, zoals De gemaskerde eeuw (2002) en Historiezucht (2013). In 2018 verschijnt haar biografie van Jacob van Lennep. Dick Welsink is conservator bij het Literatuurmuseum. Hij publiceert studies op het gebied van de Nederlandse literatuur.

Zie overige advertenties voor meer klassieke literatuur.

Bestelbaar via online en lokale boekhandel.

poezie, gedichten, literaire meesterwerken, klassieken, literaire klassieker, kerstcadeau, kerst boek, sinterklaascadeau, sinterklaas boek, valentijnsdag, moederdag cadeau, vaderdag cadeau, valentijnsgeschenk, cadeau valentijnsdag
Afbeeldingen
Paaltjens, Piet - Snikken en grimlachjes / academische poëzie
Paaltjens, Piet - Snikken en grimlachjes / academische poëzie
Lalito Doesburg

 

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Lalito.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Lalito
  • Na uw bestelling ontvangen u en Lalito een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Lalito vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Lalito kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren