Titel

verbeelding als Wapen

Schrijver
Taal

Nederlands

Uitgever

Elsevier Amsterdam

Prijs

8,50(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

Paperback in goede staat

Meer info
Twee jeugdvrienden met uiteenlopende ambities staan voor een keerpunt in hun leven. Jan dreigt alles wat hij moeizaam opbouwde in één klap te verliezen. Olivier begrijpt stilaan dat zijn leven een fiasco is. Om te ontsnappen aan de omknelling, plannen ze een weekend in de Bourgogne. Tijdens hun tweedaagse borrelen oude frustraties op en wordt het pijnlijk duidelijk dat er geen weg terug is, of toch... Olivier worstelt met een identiteitscrisis, zijn vriendin is ervandoor en bovendien blijkt zijn dochter van zeventien niet zo snoezig als hij altijd dacht. Jan is een geslaagde zakenman maar zijn wereld wordt bedreigd door een al te ijverige journalist, een bezitterige minnares en een vrouw met wie moeilijk samen te leven valt. Los van elkaar beschrijven ze het weekend, hun verwachtingen en hun wanhoop. Parallel aan het uitstapje van de twee vrienden pleegt een onbekende zelfmoord...

Recensie(s)
Flierefluiter Olivier Linderman en geslaagde zakenman Jan Jansen waren eens goed bevriend, maar door verschillende gebeurtenissen is die vriendschap uitgehold. Niettemin trekken zij een weekend naar Frankrijk om wijn te degusteren. Zij nemen hun problemen mee. Olivier tobt over zijn ex-vriendin Maaike, Jan tobt over de onthullingen van een journalist, waardoor zijn zakelijke positie wordt bedreigd. Bovendien heeft hij een geheime relatie die hij voor Olivier verborgen wil houden. Een leuke reis wordt het niet. De auteur bouwt zijn verhaal op in een afwisseling van hoofdstukken die zijn geschreven vanuit het perspectief van Jan, met hoofdstukken die door Olivier worden verteld. Een tweede verhaallijn is de zelfmoord van een man, die pas op het einde van het boek wordt gekoppeld aan de problemen van Olivier en Jan. Om zo'n literaire constructie tot een goed einde te brengen vereist een groot vakmanschap. De ambities van de schrijver zijn echter groter dan zijn talent, waardoor de aandacht van de lezer spoedig verslapt. De beschrijving van de wijndegustaties is nog het beste geslaagd.
Ab antiquarimaat Amersfoort

 

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Ab antiquarimaat.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Ab antiquarimaat
  • Na uw bestelling ontvangen u en Ab antiquarimaat een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Ab antiquarimaat vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Ab antiquarimaat kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren