Titel

De Grote Globaliserings Gids

Schrijver
Taal

Nederlands

Uitgever

Van Gennep Amsterdam

Prijs

12,50(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

Paperback in goede staat

Meer info
Globalisering - het proces waarin landen, culturen en mensen steeds meer met elkaar vervlochten raken - verandert de wereld ingrijpend. De wereldwijde discussie over de voor- en nadelen van globalisering, voor zowel rijke als arme landen, lijkt (eindelijk) het Nederlandse publiek te bereiken. Maar wat is globalisering precies? En waar staan al die technische, vaak economische termen voor? In deze toegankelijke, onafhankelijke gids wordt het alfabet van de globalisering behandeld, variërend van de A van Aandeelhouders tot de Z van Zapatista. Of het nu gaat om instituten als de Wereldbank, het IMF of de WIO, om plaatsen als Bretton Woods, Davos of Porto Alegre, of om fenomenen die onlosmakelijk met globalisering verbonden zijn zoals terrorisme, klimaatverandering of migratie - dit encyclopedische naslagwerk legt per steekwoord kort, zakelijk en helder uit waar het voor staat. Ook onderwerpen als voetbal, internet en soaps passeren de revue. Dit boek geeft de feiten en de belangrijkste discussiepunten weer voor beginners en gevorderden.
Recensie(s)
De schrijver, journalist van beroep, probeert met dit boek helderheid te verschaffen rond zo'n 150 veelgebruikte begrippen rond het thema globalisering, gegroepeerd rond 5 hoofdthema's: Economie, Politiek, Migratie, Milieu, Cultuur. Het dus geen zuiver economieboek, maar de schrijver slaagt in zijn poging feiten en meningen goed te scheiden. In feite een naslagwerk, zij het dat het uitnodigt tot lezen. Als startpunt voor het bestuderen van een van de thema's wel handig; voorzien van veel verwijzingen, zowel naar boeken als naar relevante sites. Eenvoudig geschreven, helder taalgebruik, veel feitelijke informatie, actueel thema. In de meeste boeken over dit onderwerp wordt veel kennis bekend verondersteld. Dit boek levert waar nodig die kennis. Daarom een handig hulpmiddel voor bijvoorbeeld scholieren. Uitgebreide bronnenlijst achterin. De vrolijke kaft met een hamburger als symbool nodigt uit tot inkijken.
Ab antiquarimaat Amersfoort

 

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Ab antiquarimaat.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Ab antiquarimaat
  • Na uw bestelling ontvangen u en Ab antiquarimaat een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Ab antiquarimaat vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Ab antiquarimaat kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11000 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren