Titel

Doctor Vlimmen

Schrijver
Taal

Nederlands

ISBN

9789022952320

Uitgever

Bruna Uitgevers, A.W.

Prijs

3,95

Bijzonderheden

1978, Gebonden,

Meer info
Antonius Martinus Henricus Roothaert werd geboren op 9 juni 1896 in Tilburg als tweede zoon van Antonius Pipinius Clement Roothaert en Johanna Josepha de Leuw. Hij trouwde tweemaal. Uit het eerste huwelijk werd een dochter geboren, het tweede huwelijk bleef kinderloos. Op 29 maart 1967 overleed Anton Roothaert aan de gevolgen van een hersenbloeding.

Doctor Vlimmen is de roman over de belevenis¬sen van een dierenarts en zijn echtscheidingsproble¬matiek. Roothaerts tochten, eind jaren twintig, met zijn vriend de dierenarts Huub Pulles in diens T-ford¬je door het Brabantse platteland en een authentieke echtscheidings¬zaak - niet de zijne - vormden de basis voor deze sleutelroman. De felle aanklacht tegen de roomse gezagsdragers zette in die kringen het nodige kwaad bloed. Na een kalme start - in novem¬ber 1937 verscheen pas de tweede druk - was de verkoop van Doctor Vlimmen niet meer te stuiten. Het boek zou zo'n 45 jaar niet meer uit de boekwinkels weg te denken zijn en behoort tot de best verkochte Nederlands¬talige ooit. Van Doctor Vlimmen ver¬schenen vertalingen in het Deens, Duits, Engels, Frans, Fins, Sloveens en Zuidafrikaans.
Dit artikel verscheen eerder in: J. van Oudheusden.
Afbeeldingen
Roothaert, A.M. - Doctor Vlimmen
Vijolas Boek Huizen

 

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Vijolas Boek.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Vijolas Boek
  • Na uw bestelling ontvangen u en Vijolas Boek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Vijolas Boek vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Vijolas Boek kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11000 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren