Titel

Julia Margaret Cameron

Schrijver
Uitgever

, Snoeck Publishers , 2015

Prijs

39,00

Bijzonderheden

Hardback, 300x245mm, 252p, 170 bw and col. illustrations English/ French/ Dutch (NL) edition . ISBN 9789461612311.

Meer info
Cameron was een van de belangrijkste en meest innoverende fotografen van de negentiende eeuw. Haar krachtige portretten zijn wellicht het meest bekend. Maar de modellen die ze voor haar liet poseren - vrienden, familie en bedienden - plaatste ze ook in een Bijbelse, historische en allegorische context. Haar foto's waren om verschillende redenen baanbrekend: Cameron hield ze doelbewust onduidelijk, onscherp zelfs, en ze vertonen krasjes, vlekken en andere sporen van het maakproces. Haar onconventionele aanpak kwam haar op kritiek te staan, maar de schoonheid van haar composities en haar toewijding aan de fotografie als een kunstvorm leverden haar ook bewondering op. Cameron fut l'un des photographes les plus importants et les plus novateurs du XIXe siecle. Ses portraits puissants sont sans doute les plus celebres, mais elle placait egalement les modeles qu'elle faisait poser pour elle - amis, famille et domestiques - dans un contexte biblique, historique et allegorique. Ses photographies etaient revolutionnaires pour differentes raisons : Cameron les gardait deliberement vagues, voire floues, et elles presentent des rayures, taches et autres traces du processus creatif. Son approche non conventionnelle a ete critiquee, mais la beaute de ses compositions et son devouement a la photographie en tant que forme artistique lui ont egalement valu de l'admiration.
Afbeeldingen
Expo: 14/3/2015 - 14/6/2015, Museum voor Schone Kunsten - Julia Margaret Cameron
Erik Tonen Books Antwerpen

Bedankt voor uw bestelling.
We sturen uw bestelling via verzendpartner POSTNL ** tarief voor alle pakjes ongeacht het gewicht is 6.99 Euro voor Nederland en België. U ontvangt van ons altijd een bevestiging en een factuur per e-mail.

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Erik Tonen Books.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Erik Tonen Books
  • Na uw bestelling ontvangen u en Erik Tonen Books een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Erik Tonen Books vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Erik Tonen Books kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11000 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren