Titel

Kunst in zwart Afrika

Schrijver
Taal

Nederlands

ISBN

9788866370208

Uitgever

Scala

Prijs

7,95(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

2011, 255 blz., soft cover met brede flappen, rijk geïllustreerd in kleur, viertalig, naam op titelblad, verder als nieuw

Meer info
Dit continent van bijna een miljard inwoners met zeer verschillende etnische herkomsten en religies, heeft een caleidoscopische en voornamelijk rituele kunstgeschiedenis. Dit boek behandelt de belangrijkste werken: maskers, goden, en vaak onbekende tribale objecten afkomstig uit eeuwenoude culturen van bevolkingsgroepen als de Dogon.
De kunst van Afrika bezuiden de Sahara heeft een lange geschiedenis, die echter moeilijk te reconstrueren valt omdat veel van de werken, van hout of aardewerk, spoorloos zijn en archeologische opgravingen, die onze kennis zou kunnen verrijken, zijn nog altijd zeldzaam.
Maar wat bewaard is gebleven - voornamelijk werken van de laatste honderdvijftig jaar, hoewel sommige ook van duizenden jaren geleden dateren - is al heel wat en getuigt van een grote verscheidenheid in artistieke tradities, die herleid kunnen worden naar grote historische en geografische gebieden en etnische of tribale groepen. (bron: flaptekst)
Afbeeldingen
Bargna, Ivan - Kunst in zwart Afrika
Bargna, Ivan - Kunst in zwart Afrika
VlietBoek Bussum

Onderdeel van Van Vliet Natuuradvies

Boeken over natuur, topografie, kunst, mythologie, spiritualiteit, fantasy en management

Bij 2 titels 5% korting op boekprijs, bij 3 of meer titels 10%
Boven €50 boekprijs gratis verzending binnen NL

Verzendkosten naar huisadres in Nederland: brievenbuspakje €4,25 (PostNL) of €4,15 (DPD); pakketpost €6,95 (PostNL) of €6,45 (DHL) of €6,25 (DPD). Bezorgen bij een afhaalpunt is goedkoper. De tarieven veranderen nogal eens. Alle bedragen incl. BTW. Verzendkosten buiten NL op aanvraag.

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel VlietBoek.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met VlietBoek
  • Na uw bestelling ontvangen u en VlietBoek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van VlietBoek vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • VlietBoek kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren