Titel

Camera Obscura. Met handgeschreven brief van Hildebrand (?)

Schrijver
Taal

Nederlands

Uitgever

De Erven F. Bohn

Prijs

300,00(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

1864, Hardcover, Near Fine

Meer info
Zesde, herziene Druk, bruine linnen stempelband met goudversiering, latere zwarte linnen rug met oorspr. titel in goud, titel met gravure met spelende jongens (J.W. Kaiser del. & W. Steelink sculps.), (4), 358, (2) pp. (herbonden met nieuwe schutbladen) Met handgeschreven brief van Hildebrand (?) met aanhef 'Laatste Byvoegsel zie C.O. 71' 'En nu is het gedaan!'' Deze zevende druk zal onder uw oogen niet komen; gij zult dien niet opnemen met dien genoeglijken glimlach, die zoo eigen was, en waar mede door u elke nieuwe uitgave van dit boekdeel werd ontfangen en begroet. Deze oogen zijn voorgoed gesloten.' Het betreft een brief met betrekking tot het overlijden en de teraardebestelling van Abraham Scholl van Egmond, de zwager van Beets, op de begraafplaats van Ubbergen op 2 april 1871. 'Het was een der eerste dagen van April, een vroge zondagmorge. Wij brachten u buiten de stad op het kerkhof van het bekoorlijke Ubbergen. (...) Toen ik vier weken later, dat plaatsje nog eens bezocht was het Mei geworden en alles groen. Men had mij gezegd dat langs den weg naar Ubbergen de nachtegaal reeds overvloedig te hooren was; maar ik bevond het op dien morgen niet alzoo. Basterdnachtegalen, Bram! waar wij het meê deden en zoo gaarne de echten in hooren wilden, als er geen echte waren; basterdnachtegalen, anders niet! (zie ook: http://www.dbnl.org/tekst/beet005came07_01/beet005came07_01_0018.php)
Afbeeldingen
Hildebrand ( = Nicolaas Beets) - Camera Obscura. Met handgeschreven brief van Hildebrand (?)
Novemberland Leiden

Inschrijving K.v.K: Leiden 28111873.
Novemberland is lid van de Nederlandsche Vereeniging van Antiquaren (NVvA)
U kunt ons bereiken onder tel. (+31)0618297344

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Novemberland.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Novemberland
  • Na uw bestelling ontvangen u en Novemberland een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Novemberland vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Novemberland kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren