Titel

Bestuur en systeem / Een inleiding in de bestuurskunde

Schrijver
Taal

Nederlands

ISBN

9789020716290

Uitgever

Stenfert Kroese

Prijs

11,95(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

2e herziene druk, 1989, 459 blz, grote paperback, met verhelderende schema's en tekstboxen; in zeer goede staat

Meer info
Dit boek beoogt allereerst een inleiding in de bestuurskunde voor onderwijsdoeleinden te zijn.Daarnaast zullen ook degenen die via hun werk of anderszins met het openbaar bestuur te maken hebben in deze inleiding een steun voor verdere studie kunnen vinden.
In deze inleiding baseren we ons op de systeembenadering van de Amerikaanse politicoloog David Easton. Dat betekent onder meer dat we het openbaar bestuur in zijn samenhang met de maatschappelijke omgeving bestuderen. Tussen openbaar bestuur en maatschappij is sprake van wederzijdse beïnvloeding.
In aanvulling op deze aanpak hebben we op twee manieren getracht de praktische bruikbaarheid van deze inleiding te verhogen. Allereerst door het systeemmodel van Easton te verfijnen en vervolgens door boxen aan de hoofdtekst toe te voegen. Ze bieden praktijkvoorbeelden en -illustraties van abstracte begrippen als beleid, doel, middel, invoer, structuur en macht. Daarnaast geven ze achtergrondinformatie voor de verdieping van bepaalde zaken. Aan de hand hiervan kan begripsvorming getoetst worden. (bron: voorwoord)
Afbeeldingen
Gevel, A.A.J.S.van de & H.P.J. van de Goor - Bestuur en systeem / Een inleiding in de bestuurskunde
Gevel, A.A.J.S.van de & H.P.J. van de Goor - Bestuur en systeem / Een inleiding in de bestuurskunde
VlietBoek Bussum

Onderdeel van Van Vliet Natuuradvies

Boeken over natuur, topografie, kunst, mythologie, spiritualiteit, fantasy en management

Bij 2 titels 5% korting op boekprijs, bij 3 of meer titels 10%
Boven €50 boekprijs gratis verzending binnen NL

Verzendkosten naar huisadres in Nederland: brievenbuspakje €4,25 (PostNL) of €4,15 (DPD); pakketpost €6,95 (PostNL) of €6,45 (DHL) of €6,25 (DPD). Bezorgen bij een afhaalpunt is goedkoper. De tarieven veranderen nogal eens. Alle bedragen incl. BTW. Verzendkosten buiten NL op aanvraag.

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel VlietBoek.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met VlietBoek
  • Na uw bestelling ontvangen u en VlietBoek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van VlietBoek vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • VlietBoek kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren