Titel

Een geschiedenis van God

Schrijver
Taal

Nederlands

Uitgever

Anthos

Prijs

12,50(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

Paperback in redelijk goede staat

Meer info
Geachte Klant,
Het boek is verkleurd verder in goede staat.

Het idee van één goddelijk wezen bestaat al vierduizend jaar. In dit boek onderzoekt Karen Armstrong het ontstaan en de ontwikkeling van dat idee in het jodendom, het christendom en de islam. Wat zijn de verschillen en wat de overeenkomsten? In dit belangrijke en controversiële boek beschrijft Armstrong niet een geschiedenis van God zoals hij `is, maar de manieren waarop de mens in hem gelooft. Ook stelt ze de vragen: wat betekent God tegenwoordig nog? Heeft hij wel toekomst? En zo niet, hebben we dan een vervanging nodig?
Recensie(s)
In haar boek beschrijft de auteur, een Amerikaanse ex-non, de drie monotheïstische godsdiensten: jodendom, christendom en islam. Uitgangspunt van het boek is de overtuiging dat de mens naast homo sapiens ook homo religiosus is en dat geen enkele godsdienst uniek is. Armstrong geeft aan dat religies veel met elkaar gemeen hebben, dat in hun ontwikkeling veel overeenkomsten te zien zijn en dat aanhangers van de respectievelijke religies met dezelfde moeilijkheden te kampen kregen. Enerzijds beperkt de auteur zich tot het verhaal van "slechts" drie religies (wat toch nog tot een boekwerk van zo'n vijfhonderd bladzijden leidt), anderzijds zet zij haar onderwerp in een breed kader: uitstapjes naar filosofie en andere religies zijn schering en inslag. Ondanks de omvang blijft het boek tot het einde boeien, wat vooral is te danken aan de benadering van het onderwerp vanuit verschillende invalshoeken. Voorzien van landkaarten, woordenlijst, noten, literatuurlijst en register.
Ab antiquarimaat Amersfoort

 

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Ab antiquarimaat.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Ab antiquarimaat
  • Na uw bestelling ontvangen u en Ab antiquarimaat een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Ab antiquarimaat vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Ab antiquarimaat kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11000 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren