Titel

Het Suikerhuis

Schrijver
Taal

Nederlands

Uitgever

Areopagus

Prijs

11,00(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

Paperback Als nieuw

Meer info
Maak kennis met Tess Monaghan, vroeger journalist bij de Baltimore Sun, nu privé-detective, nieuwsgierig, eigenzinnig, clever en voor de duivel niet bang. Tess is uitdagend en tegendraads, sexy en sympathiek en heeft zo haar eigen tekortkomingen.



Tess wordt door haar vader gevraagd om Ruthie, een oude bekende van hem, te helpen. Een jaar geleden is haar lijmsnuivende broer in de gevangenis doodgestoken, nadat hij bekend had een meisje gedood te hebben.


De identiteit van het meisje is nooit achterhaald en Ruthie wil nu dat Tess alsnog uitzoekt wie het meisje was, overtuigd als zij ervan is dat beide moorden met elkaar te maken hebben.
Tess begint met niet meer dan een paar aanwijzingen en volgt een spannend spoor via Baltimores chique Inner Harbor naar de meest louche buurten van de stad.
Hoe meer Tess aan de weet komt, des te meer vragen ze heeft, niet in de laatste plaats over haar vaders betrokkenheid bij het mysterie van de vermoorde tiener.


Terwijl ze geholpen door haar sprankelende en steenrijke boezemvriendin Whitney dieper graaft, komt ze tot schokkende ontdekkingen en staan er levens op het spel, ook dat van Tess.



Voor de fans van Sue Grafton, Sara Paretsky en Patricia Cornwell, is Tess een nieuwe spannende vriendin en Het suikerhuis een welkome verrassing. Het is niet alleen een goed geschreven en rijkgeschakeerde thriller, het is ook een verhaal met diepgang.
Recensie(s)
Het suikerhuis volgt op de eerdere boeken met Tess Monaghan in de hoofdrol die ik besprak in ëVan Overzee´ (Crimezone Magazine). Het boek is echter wel zo opgezet dat je het met gemak kunt volgen zonder de eerste boeken gelezen te hebben, waar nodig wordt hier en daar iets verteld over de achtergrond van Tess Monaghan en haar grappige en eigenaardige familie- en vriendenkring. In Het suikerhuis krijgt Tess een wel heel vreemde opdracht: op zoek gaan naar de ware identiteit van een meisje dat al enkele jaren dood is. Degene die dit aan haar vraagt, is familie van de jongen die voor de moord veroordeeld is. Die jongen heeft de ware identiteit van het meisje nooit geweten, en verder is hij zelf ook al dood. Ga er maar aan staan. Tess zou Tess niet zijn als ze zich niet vol overgave op haar taak stort. Met hulp van diverse vrienden en gesterkt door haar opnieuw begonnen relatie met Crow, komt ze heel ver. Zo ver, dat diverse mensen haar elk op hun eigen manier gaan duidelijk maken dat ze moet ophouden met haar onderzoek. Dat moet je niet tegen Tess zeggen. Helaas ziet ze zich echter déze keer gedwongen wel op te houden, alleen merkt ze dat het niet meer mogelijk is. Haar eigen familie dreigt vervolgens het slachtoffer te worden van haar ontdekkingen. Het dode meisje blijkt namelijk een telg te zijn uit een rijke oude familie, maar zij is nogal afgegleden naar de andere kant van het menselijk bestaan. Doordat Tess dit ontdekt, komt echter ook een omvangrijke fraude aan het licht die door bepaalde gemeenteambtenaren wordt gepleegd collega´s van Tess´ vader. De boeken van Laura Lipmann staan niet bol van schietpartijen en achtervolgingen, en ook niet met seriemoordenaars. Toch zijn ze lekker spannend en heel aantrekkelijk om te lezen. In dit geval wil ik overigens een groot compliment uitdelen aan de vertaalster. Ik heb ooit eens gezegd dat het me een bijzonder lastige klus leek om de zeer specifieke taal en omstandigheden in de boeken van Laura Lipmann goed naar het Nederlands te vertalen. Het is wonderwel gelukt!
Ab antiquarimaat Amersfoort

 

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Ab antiquarimaat.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Ab antiquarimaat
  • Na uw bestelling ontvangen u en Ab antiquarimaat een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Ab antiquarimaat vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Ab antiquarimaat kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren