Titel

60 jaar Lijnbaan ,het hart van de Rotterdamse wederopbouw

Schrijver
Taal

Nederlands

ISBN

9789490608774

Uitgever

Architectuurzaken

Prijs

150,00(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

2013,176pp, Paperback / softback,veel afbeeldingen,in een zeldzaam houten kistje,Rotterdam,nieuw

Meer info
In 1953, in de periode van de wederopbouw van Rotterdam, openden 66 winkeliers op de Lijnbaan de deuren. Dat was de revolutionaire start van de eerste hypermoderne verkeersvrije winkelstraat in het centrum van de stad: Europa’s Fifth Avenue. Een straat vormgegeven volgens de idealen van de functionalistische stedenbouw en architectuur. Met oogverblindende etalages, verspringende winkelfronten, bankjes, kleurrijke bloemperken, kwetterende parkieten en een telefooncel.

Nu, 60 jaar later, is de impact van toen nauwelijks meer voorstelbaar en zijn in de vormgeving veel van de oorspronkelijke subtiliteiten opgegaan in uniformiteit. De Lijnbaan van toen is nog steeds dezelfde Lijnbaan, alleen nu in een eigentijdse verschijningsvorm. Iedere tijd laat een ander beeld zien. De Lijnbaan kent daardoor vele gezichten. Ook in 2013 heeft de Lijnbaan een eigen gezicht. Een eigentijds gezicht van een 60-jarige dat door fotograaf Jerry Lampen is vereeuwigd.

Het boek 60 jaar Lijnbaan. Het hart van de Rotterdamse wederopbouw is geen uitputtend naslagwerk, maar vooral een boek dat wil prikkelen met verhalen, anekdotes en met bijzondere eigentijdse en historische foto’s. Niet om een nostalgisch verlangen aan te wakkeren naar iets wat nooit meer zal zijn, maar om kennis te delen en om te laten zien hoe bijzonder de Lijnbaan is, toen en nu.
Afbeeldingen
Astrid Aarsen - 60 jaar Lijnbaan ,het hart van de Rotterdamse wederopbouw
Snoek in Rotterdam Rotterdam

Op Boekwinkeltjes is slechts een kleine selectie van onze boeken te vinden. Bent u op zoek naar een boek, laat het ons svp weten , dan kijken wij ,of het te leveren is.

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Snoek in Rotterdam.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Snoek in Rotterdam
  • Na uw bestelling ontvangen u en Snoek in Rotterdam een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Snoek in Rotterdam vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Snoek in Rotterdam kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren