Titel

Een goede man slaat soms zijn vrouw

Schrijver
Taal

Nederlands

Uitgever

Rasinbow

Prijs

7,50(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

Pocket in goede staat

Meer info
'Fatima, wist jij dat je onderdrukt wordt, met dat hoofddoekje?'
'Hoezo? Dat wil ik zelf. Volgens mij worden Nederlanders juist onderdrukt. Want jullie zijn geen moslim.'
'Maar wij willen helemaal geen moslim worden.'
'Dat kun je niet menen. Wie wil er nou naar de hel?'

De Amsterdamse student Joris Luyendijk schreef zich in aan de universiteit van Cairo en leefde een jaar lang tussen Egyptische leeftijdgenoten. In dit boek heten ze Muhammed de Feminist, Ali de Piekeraar, Fundamentalist Imad, Liberaal Hazem. Hij sprak met ze over liefde, islam, het westen, seks, democratie, homo's, joden, fundamentalisme, emancipatie en de zin van het bestaan. En noteerde hoe zij en andere 'doordeweekse' Egyptenaren leven, plezier maken, treuren, haten en verliefd worden.
Recensie(s)
De auteur - student politicologie en Arabisch - woonde een jaar in Cairo. In dit boek doet hij verslag van zijn dagelijkse wederwaardigheden. De nadruk ligt hierbij op gesprekken die hij voerde met leeftijdgenoten over liefde, seks en rolverdeling. Uiteraard speelt de invloed van de Islam daarbij een belangrijke rol. Het boek is vlot geschreven en geeft inzicht in de gedachtenwereld van jonge mensen. Wie voor een bezoek aan Egypte iets meer wil weten over de bewoners van dit land, vindt in dit boek wat hij zoekt. Dat geldt eveneens voor lezers die geïnteresseerd zijn in 'de' Islamitische gedachtenwereld. Dat in dit boek de nadruk niet ligt op problemen is een verademing. Toptien-boek.
Ab antiquarimaat Amersfoort

 

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Ab antiquarimaat.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Ab antiquarimaat
  • Na uw bestelling ontvangen u en Ab antiquarimaat een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Ab antiquarimaat vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Ab antiquarimaat kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren