Titel

Beoordelen van onderzoeksvaardigheden van Leerlingen richtlijnen, alternatieven en achtergronden. Studiehuisreeks no. 27

Schrijver
Taal

Nederlands

Uitgever

MesoConsult B.V., Tilburg

Prijs

3,50(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

1999, juni, 110 pp., paperback, incl. bibliografie, goede staat.

Meer info
De Utrechtse onderzoekers Karel Stokking en Marieke van der Schaaf hebben onlangs een nieuw product gepresenteerd. Zij verzamelden richtlijnen en alternatieven voor docenten over een belangwekkend aspect van de nieuwe eindtermen. Met hun boek Beoordelen van onderzoeksvaardigheden van leerlingen (Utrecht, Onderwijskunde/Isor, 1999) proberen zij een handreiking te geven aan de praktijk. De auteurs richten zich niet alleen tot individuele docenten, maar ook tot secties en schoolleiders. Dat is een sympathieke opstelling. Het beoordelen van onderzoekswerk van leerlingen is immers niet alleen een kwestie van afzonderlijke docenten, maar raakt het beleid van secties en school als geheel.
Alle aandacht in het boek gaat uit naar vraagstukken bij het beoordelen van onderzoeksvaardigheden van leerlingen. Daar komt veel bij kijken. Het betreft kwesties als wat, wanneer en aan de hand waarvan kan worden beoordeeld. Hoe geef je een cijfer aan een reeks van activiteiten die tezamen het onderzoek gestalte geven? Het boek is gelukkig geen handleiding voor hoe het nu precies moet. De auteurs doen allerlei suggesties die het mogelijk maken dat scholen, secties en docenten zelf een aantal keuzes maken op basis van doelen en argumenten. De bruikbaarheid van dit onderwijskundig onderzoek in de praktische situatie van de leraar staat voorop. Overigens zullen de problemen met onderzoek doen in scholen niet de wereld uit zijn. Uit een onderzoek onder vijftig docenten blijkt dat tachtig procent rept over tijdgebrek voor het begeleiden en beoordelen en zeventig procent over gebrek aan media op school.
Stokking en Van der Schaaf hebben praktische vraagstukken rondom onderzoek doen helder en systematisch in kaart gebracht. Hun boek brengt de lezer op ideeën en mogelijkheden om aan de slag te gaan met de nieuwe kerndoelen. De ingewikkeldheid van het onderzoekswerk komt goed in beeld aan de hand van een schema dat in tien onderdelen de vakinhoud en de stappen in een onderzoek bevat. Kortom, een rijke bron voor professioneel overleg over de didactische uitwerking van een welkome vernieuwing in het voortgezet onderwijs.
Afbeeldingen
Stokking, dr. K.M.; Schaaf, drs. M.F. van der (red.) - Beoordelen van onderzoeksvaardigheden van Leerlingen richtlijnen, alternatieven en achtergronden. Studiehuisreeks no. 27
Olive books Utrecht

 

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Olive books.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Olive books
  • Na uw bestelling ontvangen u en Olive books een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Olive books vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Olive books kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren