Titel

Een hollander verkent Vlaanderen

Schrijver
Taal

Nederlands

Uitgever

Van Halewyk

Prijs

12,50(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

Paperback Als nieuw

Meer info
Vlaanderen en Nederland delen naast een grens duizend en één markante cultuurverschillen. In dit boek neemt Marko Heijl, een in Vlaanderen geboren en getogen Hollander, datgene waarin beide landen anders zijn onder de loep.
Recensie(s)
Marko Heijl is niet de eerste Nederlander die Vlaanderen beschrijft. Hij heeft illustere voorgangers, zoals Godfried Bomans. Heijl verschilt van hen doordat hij ook in Vlaanderen geboren en opgegroeid is en dus geen momentopname maakt. Zijn kijk op de Homo Flandriensis is ruim: frites en kermissen, lekker snoepen, eten en drinken krijgen hun deel, maar hij beschrijft ook de taal, sport, kunst, cultuur, staatsinrichting, politieke cultuur en economie. Hij maakt meteen korte metten met wederzijdse vooroordelen, waardoor het boekje lessen bevat voor beide volkeren. Naar de Nederlanders toe wijst hij onder meer op het hoge(re) peil van het onderwijs, de hoge(re) productiviteit, het beter scoren in taaldictees. Zijn boek valt op door zijn vlotte stijl; het is toegankelijk voor een ruim publiek, soms is het iets te volks en generaliserend, maar nooit kwetsend. Zowel Vlamingen als Nederlanders zullen hun mild beschreven portret met genoegen bekijken. Voor de pas hier wonende Nederbelgen kan het boekje fungeren als inburgeringcursus en is het 'Vlaams woordenboekje' (74-80) een onmisbaar hulpmiddel.
Ab antiquarimaat Amersfoort

 

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Ab antiquarimaat.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Ab antiquarimaat
  • Na uw bestelling ontvangen u en Ab antiquarimaat een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Ab antiquarimaat vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Ab antiquarimaat kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,6 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren