Titel

Woutertje Pietersen

Schrijver
Taal

Nederlands

Uitgever

Veen Ede

Prijs

15,00(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

paperback in redelijke goede staat

Meer info
De geschiedenis van Woutertje Pieterse wordt door velen beschouwd als van de belangrijkste Nederlandse klassiekers en doet zeker niet onder voor Max Havelaar. Deze roman over een dromerige, fijngevoelige jongen speelt zich af in het negentiende-eeuwse Amsterdam en is een grimmige en geestige satire op het bekrompen burgerdom. Echter zowel de spelling als het archa h taalgebruik vormen voor veel lezers een barri . Reden genoeg voor een nieuwe editie van Woutertje Pieterse. Niemand minder dan Ivo de Wijs heeft zorggedragen voor de bewerking en bekorting van deze editie.
Deze nieuwe versie zal hedendaagse lezers de gelegenheid geven opnieuw kennis te maken met dit prachtige werk dat voor vele schrijvers en lezers een inspiratiebron is gebleken.
Uit het nawoord van Ivo de Wijs:
Ten slotte: wie zich niet met mijn ingrepen heeft kunnen verenigen, doet er het beste aan dit boek als een "Bloemlezing" te beschou-wen. En wie vindt dat ik Woutertje Pieterse "met rust had moeten laten", krijgt het antwoord: "Woutertje Pieterse is veel te lang met rust gelaten! De jongen wil weer gelezen worden! Wat zeg jij, Stoffel?"
Recensie(s)
Onvoltooide geschiedenis over een kleine, idealistische, dromerige jongen uit het Amsterdam van begin 19e-eeuw, die opgroeit in een bekrompen, kleinburgerlijk milieu waarmee hij voortdurend in conflict is. Het verhaal is oorspronkelijk in fragmentarische vorm verschenen in Multatuli's bundels "Ideeën". In vergelijking met de Van Oorschot-uitgave: deze editie werd ingeleid en van verklarende noten voorzien door M. Stapert-Eggen. De hoofdstukken zijn zonder titel of nummer, waardoor een zeer onoverzichtelijk geheel onstaat. Inhoudsopgave en verwijzingen naar de originele plaatsen in de "Ideeën" ontbreken. De spelling en interpunctie zijn rigoureus, doch consequent gemoderniseerd. De vele verklarende noten maken de tekst voor een groter publiek leesbaar. In de meeste gevallen zijn ook uitweidingen die maar in indirect verband staan met het verhaal zelf gehandhaafd. Kortom: deze editie is geschikt voor het grote lezerspubliek, met weinig of geen voorkennis. Kleine letter, pocketeditie.
Ab antiquarimaat Amersfoort

 

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Ab antiquarimaat.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Ab antiquarimaat
  • Na uw bestelling ontvangen u en Ab antiquarimaat een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Ab antiquarimaat vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Ab antiquarimaat kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,6 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren