Titel

Jan Hart

Schrijver
Taal

Nederlands

ISBN

9789086901593

Uitgever

Veenman

Prijs

14,95(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

2008,72 pp,Gebonden,Rotterdam, nieuw

Meer info
Met zijn boek Jan Hart doet de Rotterdamse kunstenaar Gyz La Rivière een poging het hart - dat de stad verloor tijdens de bombardementen in mei 1940 - terug te geven aan Rotterdam. Het project van La Rivière is geïnspireerd op het beeldhouwwerk De Verwoeste Stad van Ossip Zadkine, het icoon van het bombardement van Rotterdam. Het beroemde beeld van Zadkine, wordt wel Stad zonder Hart genoemd, en Jan Gat of Jan met de Handjes, omdat de dramatische figuur, met een uitgereten hart, zijn handen ten hemel heft.
Het gaat er La Rivière niet om, een hart toe te voegen aan het monument De Verwoeste Stad zelf. Maar juist om de creatie van een nieuw monument, op een nieuwe plek. La Rivière’s plan is een beeld in brons te laten gieten met de precieze afmetingen van het beroemde gat in De Verwoeste Stad. Dat nog te verrijzen nieuwe bronzen monumentale beeld op een nieuwe locatie wordt het kunstwerk. Dit hart verwijst naar het verleden, symboliseert het heden en geeft een knipoog naar de toekomst.

Het hart van Rotterdam klopt weer!
Het boek Jan Hart is een verdieping door La Rivière omtrent zijn project Jan Hart als nieuw symbool voor de stad Rotterdam. In het Jan Hart boek staan tekstuele bijdragen van Mike van Gaasbeek, Jeroen Rozendaal & Pim van Alten, Rufus Ketting, Jana Beranová, Guus Vreeburg, Aad Meijboom, Hans Walgenbach, Sander F. van Hest, Robert de Haas, Marie Cathleen Haff, Lilian Caessens en Jan Oudenaarden en beeldende bijdragen van o.a. Guus Groenendijk, Ferdinand Didden, Jan van Munster, Bob van Persie, Hans Citroen, Frans Vogel, Bert Sissingh, Martin Lodewijk, Robert van der Kroft en vele anderen.
Afbeeldingen
Gyz La Rivière - Jan Hart
Snoek in Rotterdam Rotterdam

Op Boekwinkeltjes is slechts een kleine selectie van onze boeken te vinden. Bent u op zoek naar een boek, laat het ons svp weten , dan kijken wij ,of het te leveren is.

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Snoek in Rotterdam.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Snoek in Rotterdam
  • Na uw bestelling ontvangen u en Snoek in Rotterdam een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Snoek in Rotterdam vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Snoek in Rotterdam kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren