Titel

Marga Klompé 1912-1986 / Een biografie

Schrijver
Taal

Nederlands

ISBN

9789461051974

Uitgever

Boom Amsterdam

Prijs

24,95(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

2011,654 pp ,Paperback / softback,foto's,nieuw

Meer info
Marga Klompé (1912-1986) was de bekendste politica van haar tijd. Namens de Katholieke Volkspartij zat ze elf jaar in de Tweede Kamer, maar ze werd vooral bekend als Nederlands eerste vrouwelijke minister. Vijfentwintig jaar na haar dood verschijnt er nu een biografie van haar.

Na haar acties in het verzet in de Tweede Wereldoorlog, begon haar politieke loopbaan met haar inzet voor de economische en politieke integratie van Europa. Als minister van Maatschappelijk Werk schreef ze in 1963 de Algemene Bijstandswet op haar naam. En als minister van Cultuur, Recreatie en Maatschappelijk Werk maakte zij de roerigste van de roerige jaren zestig mee. Omdat ze de tijd nog niet rijp achtte voor een vrouwelijke minister-president liet ze dat ambt aan zich voorbijgaan. Wel werd ze in 1971, opnieuw als eerste Nederlandse vrouw, minister van Staat.

Marga Klompé paarde haar kritische levenshouding, waarbij niets voor haar vanzelfsprekend was, aan een groot verlangen naar eenheid en harmonie. Een verlangen waarvoor de kiem al werd gelegd in het gezin waarin zij als klein meisje opgroeide.

Deze biografie beschrijft het leven van een vrouw die posities bekleedde die voorheen voor vrouwen onbereikbaar waren.
Afbeeldingen
Gerard Mostert - Marga Klompé 1912-1986 / Een biografie
Snoek in Rotterdam Rotterdam

Op Boekwinkeltjes is slechts een kleine selectie van onze boeken te vinden. Bent u op zoek naar een boek, laat het ons svp weten , dan kijken wij ,of het te leveren is.

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Snoek in Rotterdam.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Snoek in Rotterdam
  • Na uw bestelling ontvangen u en Snoek in Rotterdam een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Snoek in Rotterdam vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Snoek in Rotterdam kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren